Българските мъже – сред първенците по нездравословен начин на живот в ЕС

Това отчита анализ на Евростат, посветен на хранителните и здравословни навици
28 окт 2017 20:23,
59
Българските мъже – сред първенците по нездравословен начин на живот в ЕС
Снимка: visualhunt.com

Българските мъже живеят сравнително най-нездравословно сред представителите на силния пол в ЕС, отчита анализ на Евростат, посветен на хранителните и здравословни навици на мъжете /и жените/ на Стария континент през 2014 г.

Мъжете у нас са със сравнително най-висок процент наднормено тегло, пушат и пият над средните показатели в ЕС и консумират сравнително малко здравословни храни, отчита анализът, предава "Дарик".

Около 60% от българските мъже са с наднормено тегло и индекс на телесната маса над 25, което е предпоследна фаза преди затлъстяването, показват данните от анализа. Освен това, едва 15 на сто от мъжете у нас отделят поне 2 часа седмично за спорт или друга физическа активност.

Около 30 на сто от сънародниците ни, или почти всеки трети българин, консумира поне веднъж седмично алкохол, а около 40 на сто от представителите на силния пол у нас пушат цигари всеки ден. Сравнително малък процент от българските мъже /около 30 на сто/ консумират редовно всеки ден от 1 до 4 пъти здравословни храни като плодове и зеленчуци.

Според данни на НСИ за отчитания период, българите живеят средно 74 години за мъжете /78 години за жените/, което е сравнително най-ниската средна продължителност на живота в Европейския съюз.

Националната статистика отчита и нарастване броя на смъртта сред мъжете у нас през последните години: през 2013 г. - над 54 хиляди, през 2014 г. - над 56 хиляди и през 2015 г. - над 57 хиляди.

Според анализа на Евростат, най-много алкохол /веднъж седмично/ пият мъжете във Великобритания - повече от половината от представителите на силния пол там. Сред любителите на чашката се отличават още ирландците, датчаните и мъжете в Люксембург - около 48 на сто.

По отношение на тютюнопушенето най-активни пушачи са мъжете в Гърция, Кипър и Латвия - близо половината от представителите на силния пол там пушат всекидневно.

На този фон, мъжете с най-висок дял наднормено тегло /над 65 процента/ се откриват в Малта, Гърция, Хърватия и Великобритания.

На другия полюс - най-активно спортуват поне веднъж седмично, както и се хранят здравословно с плодове и зеленчуци, представителите на Дания, Финландия и Швеция - близо половината от мъжете там спортуват активно, както и 70% от тях консумират до 4 порции дневно здравословна храна.

В ЕС през 2014 г. средно 54 на сто от жените и 49 на сто от мъжете са консумирали от една до четири порции плодове и зеленчуци дневно, което е една от предпоставките за качествен живот, отчита анализът на Евростат за здравословните навици на жителите на Стария континент. 

Според данни на експерти, близо 90 на сто от болестите идват от некачествената храна и липсата на витамини, които се съдържат най-много в суровите плодове и зеленчуци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
9
 
! Отговори
истина преди 6 години
Жените в днешно време са ялови и за нищо не стават.Само кръчми и дискотеки са им в главата.Пълни ***.За това им е нужно инвитро.Иначе мъжете са си много потентни и истински мъже,,не като ония комунисти едно време които са си чисти хомосексуалисти
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Средната продължителност при руснаците пък е с 10 години по-малко от България, така че Путин вече минава за столетник.
22
2
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Познайте кой е най-бързо изчезващият народ в света?
21
7
 
4
 
! Отговори
един българин преди 6 години
До Деси КурватаНе е вярно че българските мъже са импотентни. Напротив са много активни, но само не обичат да правят секс с жени.
20
0
 
2
 
! Отговори
Де пре сито преди 6 години
Никъде не ни прочетох в челните тройки, що пък да сме първенци!!?....
19
2
 
2
 
! Отговори
Нездравословен преди 6 години
Венцислава, прапатила дребна женица.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пия като смок и нямам проблеми . Кой ги пише тези глупости.?
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ИМА И ЯЛОВИ МЪЖЕ. ЗАТОВА ИМА ДОНОРИ НА ***, МНОГО ЧЕСТО ЯЙЦЕКЛЕТКАТА ПРИ ИНВИТРОТО СЕ ОПЛОЖДА С ЧУЖДА ***, ПЪК МЪЖА НЕКА СИ МИСЛИ, ЧЕ Е НЕГОВА.
16
12
 
14
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
ИНВИТРО процедурата се прави заради липсата на репродуктивност в ЖЕНИТЕ,а не в мъжете..Спермата нали е взета от мъжа??? Така че проблема не е в него ,а в жената която е ялова и не може да забременее така че инвитрото осеменява изкуствено яйцеклетката на жената понеже тя има проблем да забременее по нормален начин.Недей прехвърля вината в мъжете за своите.Жени с аборти и венерически болести,нездравословен живот,пушачки и наркоманки са най вече тези дето правят инвитро
15
7
 
16
 
! Отговори
Поредните глупости преди 6 години
Поредните пълни глупости.Българския мъж го мори немотията и нищетата--сиромашията и мизерните условия на труд с мизерно заплащане и пълната несигурност.От там идват всички проблеми--нервен срив,ниско качествена вредна храна,загубаата на психология и всичко лошо.Ако вземем употребата на алкохол с яденето на вредни храни сигурно сме последни в европа по този показател.Обединеното кралство заедно със скандинавските страни са на първо място по консумация на алкохол в европа,ние сме последни
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за секс не стават, погледнете заглавието на съседната статия-"15000 молби за инвитро"- хич не е за хвалба.
13
5
 
10
 
! Отговори
Нереза преди 6 години
До Деси КурватаАз мога и с мек
12
7
 
24
 
! Отговори
Деси Курвата преди 6 години
И са масово импотентни. Трудно го дигат, но иначе не спират да се хвалят.
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разходете се по произволна улица. Пребройте аптеките и плод-зеленчуците. Ако съотношението им не е 10 към 1, елате ми се обадете. Хранят българина с най-отвратителните отпадъци, после какво очакват!
10
8
 
22
 
! Отговори
Осман Ястреблията преди 6 години
Турските мъже сме първи в една друга класация...Ама е малко неудобна...
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на всеки 10 мъже 3ма пият веднъж седмично.... аз пък познавам само 2ма които не пият, и двамата по болест.
8
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А българските жени са първеници по предлагане на платени интимни услуги на територията на ЕС.
7
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпрос на ценности и регионални особености. Тук ако не муаш кебапчета с боб, ако не се придвдижваш от точка А до точка Б (200 метра) с колата, ако не се напиеш като животно пред публика уикенда, ако вратът ти не е като не шар-пей - значи не си никакъв мъж.
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С толкова урви не е лесно.
5
0
 
28
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 6 години
Само на Премиерина му е здравословен животеца,личи му по снагата.......и бузките.