Планк – едно упражнение, много ползи

Натоварва цялата мускулатура
23 ное 2017 08:52, Eкип на Puls.bg
1
Планк – едно упражнение, много ползи
Reuters

Практичността и простотата на физическите упражненията, при които разчитаме на собственото си тегло, са причина те да се радват на все по-голям интерес във фитнес средите. Едва ли има любител на фитнеса, който да не е запознат с упражнението планк. 

Класическият планк се изпълнява с лягане на земята с лице към пода. Тялото се изпъва като единствена опора осигуряват пръстите на краката и сгънатите под прав ъгъл лакти и предмишници, разположени на една линия с раменете.
 
Упражнението планк е любимо на професионалисти и любители на фитнеса. То е изключително удобно за прилагане навсякъде и по всяко време. Не изисква специални уреди, натоварва едновременно няколко от най-целевите мускулни групи и води до бързи и видими резултати. Планк упражнението е сред най-ефективните, които можем да правим в домашни условия и със сигурност никога няма да излезе от мода, независимо от напредъка в типа и интензивността на фитнес тренировките.
 
Упражнението планк натоварва на практика цялата мускулатура в централната зона на тялото – около торса и таза, включително бедрата. Това с амускулни групи, които пряко или косвено участват в движението на всички зони на тялото. Така редовното изпълняване на планк ще позволи не само заздравяване на тази мускулатура, но и ще улесни изпълнението на други типове фитнес упражнения, натоварващи периферната мускулатура. Хубавото е, че ползите от планк упражнението далеч надхвърлят заздравяването на мускулатурата в централната зона на тялото.
 
 

1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Krom преди 11 месеца
Прекрасно упражнение е "китайската почивка". Плочки от него няма да добиете, но здравина на корема, кръста и зад.ника - със сигурност. Само едно ... трябва да се прави съвсем точно, инак товари гърба - т.е. повече вреди. Но има вече и доста инфо. Ако не го правите и се чудите - на се чудете въобще. Горещо препоръчвам.

10 начина да откажете цигарите
10 начина да откажете цигарите

10 начина да откажете цигарите

Ползите от кето диетата по време на менопауза
Ползите от кето диетата по време на менопауза

Ползите от кето диетата по време на менопауза