Планк – едно упражнение, много ползи

Натоварва цялата мускулатура
23 ное 2017 08:52, Eкип на Puls.bg
1
Планк – едно упражнение, много ползи
Reuters

Практичността и простотата на физическите упражненията, при които разчитаме на собственото си тегло, са причина те да се радват на все по-голям интерес във фитнес средите. Едва ли има любител на фитнеса, който да не е запознат с упражнението планк. 

Класическият планк се изпълнява с лягане на земята с лице към пода. Тялото се изпъва като единствена опора осигуряват пръстите на краката и сгънатите под прав ъгъл лакти и предмишници, разположени на една линия с раменете.
 
Упражнението планк е любимо на професионалисти и любители на фитнеса. То е изключително удобно за прилагане навсякъде и по всяко време. Не изисква специални уреди, натоварва едновременно няколко от най-целевите мускулни групи и води до бързи и видими резултати. Планк упражнението е сред най-ефективните, които можем да правим в домашни условия и със сигурност никога няма да излезе от мода, независимо от напредъка в типа и интензивността на фитнес тренировките.
 
Упражнението планк натоварва на практика цялата мускулатура в централната зона на тялото – около торса и таза, включително бедрата. Това с амускулни групи, които пряко или косвено участват в движението на всички зони на тялото. Така редовното изпълняване на планк ще позволи не само заздравяване на тази мускулатура, но и ще улесни изпълнението на други типове фитнес упражнения, натоварващи периферната мускулатура. Хубавото е, че ползите от планк упражнението далеч надхвърлят заздравяването на мускулатурата в централната зона на тялото.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Прекрасно упражнение е "китайската почивка". Плочки от него няма да добиете, но здравина на корема, кръста и зад.ника - със сигурност. Само едно ... трябва да се прави съвсем точно, инак товари гърба - т.е. повече вреди. Но има вече и доста инфо. Ако не го правите и се чудите - на се чудете въобще. Горещо препоръчвам.