Пийте кафе срещу диабет и цироза

Ободряващата напитка е превенция за отключване на различни видове рак и деменция
24 ное 2017 10:07,
10
Пийте кафе срещу диабет и цироза
Снимки: BulFoto

Нови изследвания, базирани на 200 проучвания в световен мащаб, показват, че кафето - една от най-консумираните напитки в света, е полезно за здравето, съобщава The Guardian.

Дозата, която се толерира е три чаши на ден, макар да не е уточнено как да е приготвено кафето - шварц, еспресо или друг вид. Учените изтъкват, че рискът от преждевременна смърт и сърдечни заболявания, рак, диабет, деменция... е намален.

Консумацията на кафе се оказва превенция за различни видове рак, включително рак на простатата, на ендометриума, кожата и черния дроб, както и диабет тип 2, жлъчни камъни и подагра. Най-голяма полза от черната напитка се наблюдава при чернодробни заболявания, особено при цироза, която също води до рак и фатален изход.

Робин Пуул, който е специалист по обществено здравеопазване в Британския университет в Саутхемптън, ръководи екип от изследователи, включени в 201 проучвания, основани на наблюдения и клинични проучвания по цял свят.

"Пиенето на кафе изглежда е безопасно в рамките на обичайните модели на консумация", е заключението на екипа на Пуул, публикувано в британското медицинско издание BMJ.

Учените от екипа на Пуул отбелязат, че откритията им, макар базирани предимно на наблюдения, подкрепят други скорошни проучвания, свързани с приема на кафе.

Разбира се, специалистите предупреждават, че бременните жени и хората с проблемни стави и кости, които лесно могат да получат фрактури, не бива да пият от ободряващата напитка или поне да се задоволят с едно кафе за деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз спрях кафето вече втори месец. Спрях и да пуша защото много харесвах кафе с тютюн. От там намалих и газираното защото то си вървеше с кафето като добавка. Четох за вредите от пиене на кафе, Много са. Най вече за кръвното - най голямата убиец на съвремието. Освен това и за костите ,изсмуква калция ни кафето. ОТРОВА Е !
7
1
 
7
 
! Отговори
преди 6 години
Още по-добър лек срещу цироза - не пийте
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 3Мозъка, за да функционира добре, трябва да е изчистен от (днешните) токсини.
5
0
 
5
 
! Отговори
???? преди 6 години
Значи в турция е измислено кафето, следователно е и много полезно??!!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи до обед-кафе, на обед ракия/водка, вечер -бира/водка/ракия/коняк/джин, и надругия ден пак кафе да ни пази от болести а....
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2 Това, че се чустваш добре не е от липсата на кафе а, че си се настроил така всичко е в мозъка !
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От месец не пия кафе. Чувствам се отлично.
1
6
 
16
 
! Отговори
Българина преди 6 години
С това турско знаме реклама на турция ли е или друг подтекст? Или те са измислили и кафето?