Из Спешното в "Пирогов": Без кислородна бутилка!?

Доцент настоява: Лекарите за какво протестират?
6 дек 2017 12:00, Боряна Павлова
14
Из Спешното в "Пирогов": Без кислородна бутилка!?
Снимка: Bulgaria ON AIR

На 17 август съпругата на доц. д-р Николай Панталеев, болна от онкологично заболяване, е приета в "Пирогов" по спешност.

През целия ден жената е изпитвала трудност с дишането и затова заедно с мъжа си отива в спешния кабинет на "Пирогов".

Още по темата

"След прегледа в 126 кабинет ни беше казано, че няма нищо страшно и бяхме изпратени да обикаляме кабинетите за различни изследвания. Поискахме кислородна бутилка, защото тя не можеше да диша нормално, но ни бе казано, че в момента няма налични. Kак може в спешен център да няма кислородна бутилка?", коментира абсурдната ситуация доцентът от БАН пред Bulgaria ON AIR.

Според него трябва задължително да се осигури кислород в рамките на цялата болница, защото това е свещено право на всеки един пациент по спешност.

"Зададох редица въпроси към Министерството на здравеопазването - оттам ме прехвърлиха към Изпълнителна агенция Медицински одит, откъдето чакам до две седмици да ми бъде изпратен отговор", посочи той.  

Д-р Панталеев отбеляза, че ако в "Пирогов" реорганизират спешната клиника и се осигури кислородни бутилки за всички нуждаещи се, той няма да съди болницата.

"Тези протести на лекарите от болницата са измислени. Няма да ги подкрепя. Те какво са направили, за да се решат тези проблеми?", завърши доц. д-р Николай Панталеев.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
До някой преди 10 месеца
И да допълня още нещо. Ти явно си от новите "инженери", които са си купили дипломите и викат на гайката-бурма, на дрелката-бормашина, а на свредлото-бургия. Има цял куп такива "нови понятия", но хората се сещат за какво иде реч. "Пирогов" бил пълен бъзик, пък като стане нещо сериозно, лазите на колене. То и онзи дрогирания и пияния рано сутринта дето се надена в мантинелата в София онзи ден, сигурно е мислил като теб. Но оцеля в болницата...на бъзик.
10
0
 
2
 
! Отговори
До някой преди 10 месеца
Това изказване на доцента на мен лично ми намирисва. В "Пирогов" нямало бутилки с кислород. Аз няколко пъти съм посещавал по принуда тази болница и имам само добри впечатления. Колкото до прословутите бутилки с кислород всеки личен лекар за да сключи договор с НЗОК трябва да има в кабинета такава кислородна бутилка, наред разбира се с ЕКГ апарат, отоскоп, ларингоскоп, спинална игла за лумбална пункция, амбу, медикаменти за спешни случаи и т. н. И това е за общо практикуващ лекар, какво остава за
9
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 10 месеца
Във всяка болница трябва задължително да има инсталация за медицински газове, в това число и на кислород. Как така да нямат кислород в Пирогов???!!!???
8
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 10 месеца
Навремето имаше един лаф: "Като се знам какъв инженер съм и ме хваща страх да отида на доктор".
7
4
 
2
 
! Отговори
някой преди 10 месеца
Абе това Пирогов е пълен бъзик бе!
Няма такова здравно заведение!
Колкото пъти ми се е налагало да ходя дотам, толкова пъти ефектът на оказаната от тях "помощ" е бил НУ-ЛА! Да не говорим, че аз като гражданин без медицинско (а инженерно) образование би следвало да разбирам по-малко от така наречените "лекари" там, се оказва, че разбирам много повече от тях! Еми, винаги след второ мнение при друг специалист (и срещу заплащане), се оказва че моето мнение съвпада с тяхното!
6
1
 
13
 
! Отговори
факт преди 10 месеца
Пирогов е пример колко трудно ще се подобряват нещата когато лекари и друг персонал имат лични изгоди от хаоса в болниците и когато им спрат далаверите те протестират.
5
2
 
10
 
! Отговори
65 преди 10 месеца
Потресаващо е,възмутително е ,и какво ли още не във травматологичен кабинет спешен да чакат и възрастни и деца.Преди два месеца преживях ужасна ситуация с брат ми.Той ,на количка с черепна травма(споследвала операция)и две деца на 2 и 5 год ревящи.Кой да влезе първи?Няма лекари или стаи. ИЛИ на никой не му пука.
4
2
 
12
 
! Отговори
лудост преди 10 месеца
Директора на Пирогов махна много лекари който се занимават с свой бизнес и изнудват пациентите и сега е предприел мерки който пречат на бизнеса на лекари,сестри и санитарки и хоп протести.....
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всеки пациент да си купи: кислородна бутилка, скалпели, гипс, марли, конци, пациентски монитор, ехограф, кардиограф, дефибрилатор, рентген и евентуално диплома за лекар преди да влезе в пирогов. Допълнително изискване е пациента да е 100% здрав и да е готов да подава 50-левки вместо добър ден на всеки срещнат в бели дрехи.
2
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че лекарите ли трябва да осигуряват кислородните бутилки.Не знаех,че е тяхна работа.
1
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всеки един който влезе в спешния център смята че е единствен и на прага на смъртта, а истината е (и не защото го казвам аз, а статистиката), че по-голямата част ходят там, за да не чакат при личния лекар и РЕЗУЛТАТЪТ е че по край сухото гори и мокрото.... жалко но е така ,

Прически за всеки ден от седмицата
Прически за всеки ден от седмицата

Прически за всеки ден от седмицата

Знаци, че може би имате хранителна нетолерантност
Знаци, че може би имате хранителна нетолерантност

Знаци, че може би имате хранителна нетолерантност