Соево масло за силен имунитет и здрави кости

Високото съдържание на витамин Е действа като мощен антиоксидант
15 дек 2017 11:37, Михаела Лазарова
0
Соево масло за силен имунитет и здрави кости
Снимка: Pexels

Соевото масло притежава невероятни ползи за организма и кожата. То подобрява здравето на сърцето, понижава холестерола, подобрява имунните защити, намалява риска от болестта на Алцхаймер, предотвратява остеопорозата и стимулира регенерацията на клетките на кожата.

Соевото масло се счита за едно от най-здравословните растителни масла, защото в състава си съдържа голямо разнообразие от мастни киселини, от които тялото се нуждае. Съдържанието на минерали и витамини в соята е голямо, освен това е и вкусна.

Кои са основните здравословни ползи от соевото масло?

Контролира нивата на холестерола

Соевото масло намалява нивата на лошия холестерол. Това предпазва кръвоносните съдове от атеросклероза и сърдечносъдови заболявания. В соевото масло се съдържат големи количества омега-3 мастни киселини, които също допринасят много за здравето на сърцето и съдовете.

Забавя дегенеративните изменения при болестта на Алцхаймер

Дегенеративните когнитивни заболявания, каквито са деменцията и болестта на Алцхаймер, не се лекуват, за съжаление, но тяхното развитие може значително да се забави във времето с подходяща терапия. Соевото масло помага това да се случи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари