6 храни за празничното меню, които пазят сърцето здраво

Сушени сливи - Богати са на калий, който понижава кръвното налягане
19 дек 2017 09:07, Михаела Лазарова
1
6 храни за празничното меню, които пазят сърцето здраво
Снимка: pexels

Печено месо, сосове, мезета, апетитни предястия, любимите ни напитки и за завършек на празничния обяд или вечеря – десерт.

Знаете ли, че според изследвания, не малка част от сърдечните атаки се случват по време на празници? Това се дължи не само на емоциите, които посрещаме, но и на начина ни на хранене.

Въпреки че е важно как се храним през останалата част от годината, не бива да забравяме и за празничното меню, което също трябва да включва здравословни храни. Кои от тях е добре да включите във вашите празнични ястия, за да намалите риска от сърдечни проблеми, вижте в следващите редове.

Спанак

Оставете зелените салати за пролетното хапване и заложете на спанака. Този вкусен и така полезен зеленчук, спомага за понижаване на кръвното налягане, благодарение на високото си съдържание на магнезий. Регулирайки кръвното, сърдечният ви мускул ще работи по-лесно.

Нахут

Независимо дали ще хапнете нахут под формата на хумус, ще го добавите в супи, ястия, салати, трябва да знаете, че той е богат на фибри и не съдържа холестерол. Консумацията му по време на празничното хапване и не само, може да намали риска от сърдечни проблеми. В допълнение нахутът съдържа желязо, витамини С, Е и А.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
11 преди 6 години
Мдаа, ей сега ша апна едно какао, нали е храна -> идиотия до шия.