Хомеопатия в аптечката по празниците

Запасете се преди тръгване на път
27 дек 2017 11:28, Eкип на Puls.bg
29
Хомеопатия в аптечката по празниците
Reuters

По празниците е добре да заредите домашната аптечка и тази в колата с подходящите лекарства. Освен тези, които са за хронични оплаквания, може да се застраховате за някои възможни инциденти или обичайни за периода здравословни проблеми. При всяко спешно състояние е важно да вземете мерки в ключовите първи няколко часа, докато успеете да намерите лекарска помощ. Подходящи за подобни случаи са хомеопатичните средства, Шуслеровата терапия и други. Ето някои от лекарствата, които могат да ви бъдат много полезни.

 
Активен въглен - най-елементарното средство, което можете да носите винаги със себе си напът през всички сезони. Помага при натравяния, повръщане, газове в стомаха, диария. 
 
Арника D6 – хомеопатично лекарство за първа помощ при инциденти с нараняване. Облекчава болката при увреждане от всякакъв род. Редуцира симптомите на шок, намалява кървенето и отока, ускорява зарастването при рани и контузии. 
 
Арсеникум албум D12 – при гадене, повръщане и диария със силни спазми и парещи болки в корема. Изпражненията са чести, воднисти и с особено неприятна миризма. 
 
Нукс вомика D6 – при храносмилателни смущения, които се появяват след силен стрес или след претоварване на организма с храна и алкохол по време на празниците. С упорито често гадене, но с трудно, мъчително повръщане. Влошаване на симптомите настъпва от светлина, шум и миризми.
 
Кокулус D6 – при замаяност, гадене и повръщане по време на пътуване. Съпроводено е с усещане за празнота в корема и отвращение от храна.
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
ха ха преди 6 години
Смешни са тези ,които не вярват в хомеопатията ,но вярват в плацебо ефекта--,,с вяра се е излекувал''. Може ли вярата да се материализира,може ли да се измери, как вярата може да действа ,а хомеопатията не може? Колко е ,,научно'' да знаем ,че ,,вярата'' може да излекува едно заболяване,а хомеопатията-не може.?..Или да се каже-,,не хомеопатията го излекувала,а това ,че повярвал в лечението му смъкнало 40 градусовата температура''
27
0
 
0
 
! Отговори
Астролог преди 6 години
До АнонименАз си ги броя. Винаги гледам да си поддържам и подобрявам нивото. Не е нужно друг да ме побутва.Иначе да поясня, че съм в добро здраве (пожелавам го на всички), лекарство взимам само при истинска нужда и когато аз или мои близки сме имали проблеми, медицината е била насреща. Понякога е била безсилна. А мошеници има навсякъде.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АстрологНикой не ти брои граматическите грешкиОбщото впечатление от светлата ти личност обаче е направо плачевно)!Дано не ти се наложи, да обикаляш с години по "хуманни" лекари, които да гледат на теб като на портфейл, да ти усвоят направлението, клиничната пътека и про.и накрая да вдигнат рамене и да отсекат:"Нищо ти няма!"Докато си почти на умирачка.Защото просто си свършил...парите.Каквито шарлатани и мошеници има в официалната медицина, няма никъде другаде!
25
2
 
2
 
! Отговори
UK преди 6 години
Върви Великобритания директно казаха че пречи, защото може да се причини смърт на човек, а той Ина нужда от лекарство, а не от плацебо ефект. Лесно се намира в интернет има и още доста факти!
24
0
 
0
 
! Отговори
Астролог преди 6 години
Гледам, че съм написал "излични". Случайна грешка е. Между другото, и от много вода се умира. Да уточня - освен описанието ми по-долу, съм и плешив и нисък. Сега се надявам хомеопатите да се почувстват по-добре.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АстрологСарказмът, приятелю, се отдава само на хора, които имат зачатъци на интелект!Но те са и достатъчно широко скроени, да не бъдат коне с капаци!И имат истинско чувство за хумор, а не си правят дебелашки шеги!Компренде!?
22
2
 
2
 
! Отговори
Астролог преди 6 години
ГурО, ФармацеФтика...Пропуските в образованието си личат. Все пак един съвет - за сериозни болести отидете на лекар. За настинки, може и на хомеопат, ако имате излични пари.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АстрологЩо се отнася до активния въглен- дозата прави лекарството!Голяма част от хомеопатичните препарати на физическо ниво са отрови!И не, не е необходимо да ходиш на йога или да четеш в БГ-мама!Веднага те разконспирирах-мазен, ехиден ***, ядящ пържоли с ракия пред телевизора, докато гледа Слави.Дойна крава за мафията с престилки.Донор на кинти.Че и невеж.Ясен си!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АстрологНапротив, направило ни е!Говорех за хомеопатията по принцип-горната статия е толкова невежествена, колкото и вашите коментари!А това,което се продава в аптеката за "хомеопатични лекарства" е също плод на фармацефтичната индустрия и в повечето случаи е минало покрай хомеопатията!
19
2
 
1
 
! Отговори
Астролог преди 6 години
До 17Това, че съм се нарекъл "Астролог" все пак е сарказъм, но кой да го разбере... Ако е по-удобно, вече ще съм гурО.Добави към аюрведата фън шуй хвъляне на боб и леене на куршум против уроки. Иначе йогата си е добър набор от физически упражнения.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до бау 14Оставете, не обяснявайте!Няма да разберат, само ще Ви осмеят - личен опит.После, с това, което са научили от Вас ще се хвалят пред познатите си и ще "минават" за напредничави.:)))
17
2
 
4
 
! Отговори
Астроложе, астроложе преди 6 години
Астроложе, какво разбираш ти от хомеопатия! Че седнал и за наука да говори! Те науката си я разясняват една на друга разни големи, бели птици във форум бг-мама. Образовай се, почети там, и за астрологията ще ти обяснят, и за хомеопатията, и за силата на камъчетата да лекуват болничките им отрочета. И за аюрведа, и какво ли още не, което едва ли учената ти глава може да го побере :-) Тръгвай на йога и ще видиш колко глупаво нещо е науката! Всеки гуро ще ти го каже
16
2
 
6
 
! Отговори
Астролог преди 6 години
Така де - науката трева да пасе. Захарче с малко вода лекува всичко. А колкото до знанието, гледам, че на никой кълнящ се в хомеопатията не му е направило впеатление наличието на активен въглен в списъка. То е като да сложиш автомобил до персийски и чипровски килим и да сложиш надпис "превозни средства".
15
2
 
3
 
! Отговори
до бау преди 6 години
...е интервю наживо по БТВ преди 2-3 месеца!Каза, че бъдещето е в такива лекарства с "меко" въздействие, и на практика отрече много постулати на "традиционната" медицина!Много други учени са на това мнение,но Бай *** е Тома Неверни и му дай да се присмива!Имаш Гугъл- образовай се, после коментирай!
14
2
 
5
 
! Отговори
до бау преди 6 години
не ти е ясен принципът на работа- казвам ти за трети път, но продължавашда говориш глупости!Потърси в Гугъл"Органона" на Ханеман!Човешкият организъм е финна система, не е необходимо да му сипеш със супени лъжициактивно вещество, за да се получи въздействие!Най-новите изследвания на фармацефтичните компании доказват, че електронната решетка на водата "има памет"- нещо, което хомеопатията твърди от 200години!Такова нещо каза и откривателят на СПИН ,проф.Жан-Люк Монтание...
13
0
 
5
 
! Отговори
Браво на журналиста! преди 6 години
По-добро от хомеопатията няма! Доказана научно и то от големи светила. В Уикипедия ясно и простичко са обяснени принципите и за тези, които не разбират медицинска литература поради многото му там термини. В кайна сметка колкото по-малко глупе.ндери, толкова по-добре, така че чакаме и следващата рекламна статия за хомеопатия и може чакри за разнообразие. А че я дават на деца си е естествен подбор
12
2
 
3
 
! Отговори
До Бау преди 6 години
И "плацебо" да е- важното е, че лекува!А не, да умреш, но с правилно предписаното"лекарство"!Или, както ми каза една "лекарка",след 6 месеца карана от мен инфекция"на крак", заради нейната немарливост:"Ама аз съм те лекувала правилно!"Всики са рекламни агенти на фармацефтичната индустрия и те зарибяват,да им купуваш!Вярвай ми- девет годони съм продавал "лекарства"и знам, за какво иде реч!Разиграват се страшни суми с единственатацел лекарите да изписват!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не наричайте хомеопатичните препарати лекарства. Те нямат нищо общо с лекарства. :-)
10
4
 
9
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Душици :) Вярвайте щом искате. Нямам проблем. Парите са си ваши. Това, което ви лекува се нарича плацебо ... То е научно доказано и се ползва за всеки тест на лекарство. 50 човека се делят на две групи едни взимат лекарство другите практически нищо. Никои не знае, какво взима. Част от тези, които не взимат нищо са излекувани ... само защото са вярвали силно, че им помагат :) На този принцип работи хомеопатията.
9
5
 
5
 
! Отговори
хм преди 6 години
Дали работи хомеопатията ли.? Да ,работи. Последният случай-синът ми влезе в болница,вземаха му кръв на няколко часа ,а той и без друго си е анемичен.Започнах да му давам хомеопатично желязо ,след ден ,два--хемоглобина му се вдигна от 76 на 83!!! Докторите недоумяваха . Тези ,които имат представа как се повишава хемоглобин, ще разберат какво искам да кажа-трябват месеци-обикновено-за три месеца може да се отчете повишаване или след кръвопреливане.