Нахут и ленено семе за бърз метаболизъм

6 храни, които по естествен път балансират хормоните
17 яну 2018 09:30, Михаела Лазарова
1
Нахут и ленено семе за бърз метаболизъм
Снимка: pixabay

Всички знаем, че начинът на хранене се отразява на състоянието на кожата, метаболизма, настроението. Независимо дали ни харесва или не, именно хормоните контролират нашето либидо, нагласа, храносмилане, енергийни нива и т. н.

Споделяме 6 храни, които по естествен път балансират хормоните и подобряват метаболизма. Също така ни осигуряват важни хранителни елементи за добро здраве.

Нахут

Нахутът е естествен източник на фитоестроген, който повишава по естествен път нивата на този хормон в организма. Най-често срещаният начин на приготвяне на нахута е като хумус или фалафел.
Нахутът е с високо съдържание на фибри и белтъчини, което също го прави чудесен заместител на месото. Осигурява ситост за дълги часове, поради високото съдържание на фибри и белтъчини.

Сушени плодове

Прибавете към менюто си сушени плодове, особено кайсии, сливи, фурми, тъй като те не само са вкусни, но по естествен път балансират нивата на естроген. Може да ги хапвате между храненията, когато сте гладни и за да намалите апетита си към сладкиши. За да не предизвикате дразнение на стомаха е добре да ги накисвате за няколко минути във вода. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
фибри, демек влакна по нашенски. демек целулоза. дали ше ми върже ако вместо сушени сливи маам вчерашния вестник, че като отидох да си купа в магазина оная ме погледна и каза че не се казва сушени сини сливи а коректно било некомуникативни журналистки на средна възраст с завишено самомнение??