Яйцата - понижават кръвното и помагат за отслабване

Те са отличен избор за балансирана диета, подчерта диетоложка
Обновена: 18 яну 2018 19:21 | 18 яну 2018 19:05, Красимир Ангелов
21
Яйцата - понижават кръвното и помагат за отслабване
Снимка: Reuters

Ако искате да контролирате кръвната си захар, кръвното налягане и същевременно да се борите с излишните килограми, решението е лесно - хапвайте яйца. Това препоръчва британска диетоложка, цитирана от "Дейли експрес".

Само две яйца на ден са достатъчни за понижаване на нивата на кръвната захар при пациенти с диабет тип 2, обяснява нутриционистката д-р Кари Ръкстън.

Освен това според нея редовната консумация на яйца допринася за понижаване и на повишено кръвно налягане, както и за отслабване.

"Яйцата са бедни на мазнини и въглехидрати и същевременно са богати на протеини, което ги прави отличен избор в рамките на балансирана диета за контролиране на нивата на кръвната захар. Ползите от този продукт бяха игнорирани твърде дълго заради пораждащото му неоснователни страхове съдържание на холестерол.

Сега вече знаем, че храните, съдържащи холестерол, не са основната заплаха за здравето за повечето хора. Проблемите произтичат по-скоро от консумацията на висококалорични продукти в комбинация със заседнал начин на живот и генетични фактори", обяснява д-р Ръкстън.

Предишни проучвания установиха, че яйцата допринасят за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания и са полезни срещу развитие на очно перде и дегенерация на макулата. Консумацията им подобрява и чернодробните функции благодарение на макронутриента холин, отчита БТА.

Яйцата освен това съдържат и голяма част от необходимите вещества, допринасящи за понижен риск от кожен рак, припомня диетоложката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
една седмица на закуска по 2 варени яйчица,поръсени с шарена сол и ФИПРОНИЛ и скоро няма да имате холестерол,диабет...и вас няма да ви има.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А веганите като не можем и да близнем яйца, какво да лапкаме?
14
0
 
2
 
! Отговори
Кръвожаден веган преди 6 години
нутриционистка, сър...
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яйцето съдържа най-ценните неща за започване на Живота, няма как да е вредно, ***. Същото е и с ядките, със сланината- това са супер храни!Ескимосите да не рупат грудки на кокичета и рукола ?!
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с това слабеене бе, това ли е най-важното за човека ?!
11
2
 
0
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Още 2013гг когато бяха евтини китайците са го доказали. Така че това с цената явно се шегувате.
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато яйцата беха ефтини беха вредни, сега когато станаха скъпи и никой не ги копува или в доста по малко изведнъж станаха полезни. Яйця по 15-28 - 20 стотинки вредни тези по 35-40 ст. полезни.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Qicata da polezniBELTAKA Tapanari
8
4
 
1
 
! Отговори
Mimi преди 6 години
Absolütno vqrna statiq v Koeto Iskam da podchertaq:konsumirane Samo na beltaci Narode proZ(otnosno do komentarite po dolu)
7
3
 
7
 
! Отговори
само да кажа преди 6 години
щях да напиша почти същия коментар но коментар номер 6(тръба) го е написал точно и ясно толкова е точно обяснено от негов дигнаха цената на яйцата спекулативно и хората спряха да купуват и сега учените разбираш ли стигнали до заключението че били полезни защото ние сме *** и не знаем че са полезни...сетете се сами и за други подобни статии където учените направили били изследване...та цената на яйцата е просто казано спекулативно висока 100 + за коментар номер 6(тръба)
6
3
 
21
 
! Отговори
Тръба преди 6 години
Понеже цената стана дубъл и никой не *** да купува. Затова е тази пропаганда. Не бе, някой капиталист се е загрижил за здравето ни. Наврял се е мангизи за лаборатории, научен персонал, изследвания..., за да сме добре. Специално е платил на Днес-а за статията. Същият е наел по пет работника на кокошка да се грижат за нея и да е щастлива... даже станиолът завива мармоти в шоколад!
5
3
 
18
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Аде бе! Верно ли били полезни? До преди няколко години бяха пълни с холестерол и бяха толкова вредни, че не трябваше да ги ядем.
4
3
 
12
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
И защо,ако имаш проблеми с черния дроб,първото забранено е алкохола а второто яйцето.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен това от яйце до яйце има разлика в зависимост от каква птица е и как са хранени и отглеждани, на паша или с антибиотик. Примерно като разглеждах тук кои храни доставят важния витамин В 12, за кокоше яйце /50гр/ е посочено, че дава до 6% от необходимата дневна доза.При патици, юрдеци и гъски е в пъти повече - от 23 % до 40 % от НДД!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То има ли вече нещо, което да не обявят за суперполезно!? Ето тук една ендокриноложка ми е дала една цветна рисунка представляваща диета за диабет тип 2 и там не се препоръчва повече от 1 яйце дневно.
1
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки нормален човек ще ви каже че яйцата са пълни с холестерол но вижте как някой се опитва да ги рекламира като лекарство. Имам високо кръвно като хапна едно яйце и въпреки че съм взел лекарство за сваляне на кръвното след каго хапна яйцето кръвното ми от 130 на 90 скача на 150 на 100. Как тези установиха че яйцата са полезни нямам идея!? Някой ще вземе милионите от тази реклама а тези които повярват в тази щуротия ще си имат праблеми със здравето.