Безобидна хрема при децата няма! Как да я лекуваме?

Продължителната хрема може да доведе до усложнения
23 яну 2018 14:30, Eкип на Puls.bg
13
Безобидна хрема при децата няма! Как да я лекуваме?
Източник: Reuters

Хремата е често срещано оплакване в детска възраст, което може да доведе до редица проблеми. Тя настъпва при някои вирусни респираторни инфекции, но може да е резултат и от бактериална инвазия на носната кухина. 

Преблемите, които произтичат от запушения нос и секрецията са свързани предимно с нарушение на рутинните дейности на детето – хранене, спане, игра. При бебетата хремата може да е сериозен проблем, тъй като поради някои анатомични особености, свързани с кърменето (като по-големият език), те дишат предимно през носа.
 
Продължителната хрема може да доведе до някои усложнения. Такива са разпространение на инфекцията по съседство – към средното ухо, синусите, горните и долни дихателни пътища.
 
Разграничаването на вирусна от бактериална причина за хремата е важно, тъй като терапевтичният подход се различава. При вирусна етиология често секрецията от носа е обилна, водниста, а впоследствие се сгъстява и може да придобие мръсно бял до жълтеникав цвят. В тези случаи често са налице и други оплаквания, като леко повишена температура, общо неразположение, лека кашлица, намаляване на апетита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото рационално обяснение днеса да публикува тази снимка е да се тества толерантността на обществото към педофилията и осъзнаването на проблема. Друго обяснение не виждам. Моята персонална толерантност към педофилията е същата, както към феминизма - граничи с насилие. И двете са ОГРОМНО обществено зло. Практикуващите ги са завършени соципоати, независимо дали го осъзнават или не.
5
0
 
6
 
! Отговори
мирянин преди 6 години
да узаконим и педофилията, добавете го в конвецията!
4
0
 
1
 
! Отговори
51943 преди 6 години
До ????Това е сауна
3
1
 
15
 
! Отговори
Светлана преди 6 години
По-неподходяща снимка не можахте ли да изберете?? Как може да показвате голи деца???
2
5
 
19
 
! Отговори
Сергей Станишев преди 6 години
Това на снимката сигурно са бъдещите европейски джендърчета.
1
0
 
34
 
! Отговори
хм преди 6 години
Владо Кузов, ти ли качи снимката?