7 трика за премахване на заседнала рибена кост от гърлото

Вижте кои са те и как да ги приложите успешно
Обновена: 29 мар 2018 11:08 | 29 мар 2018 11:07, Михаела Лазарова
6
7 трика за премахване на заседнала рибена кост от гърлото
Снимка: pixabay

Всички знаем колко важна за здравето е редовната консумация на риба. Но понякога удоволствието от това да хапнем хубаво парче от любимата ни риба може да бъде съпроводено с неприятни изживявания, особено ако не сме я почистили добре от костите.

Засядането на рибна костица на гърлото е неприятно и се случва да не отминава в рамките на няколко минути. Какво да правим в тези моменти?

Ако неразположението не затруднява по някакъв начин дишането ни, бихме могли да опитаме да премахнем костта с някои домашни трикове. Кои са, вижте в галерията ни.

Зехтин

Зехтинът има редица ползи за здравето, както оралното, така и на храносмилателния тракт. Ако след консумация на риба усетите неразположение при преглъщане, вероятно имате заседнала костица на гърлото. Опитайте да я премахнете, като изпиете една чаена лъжичка зехтин. Това ще помогне на костицата да се „плъзне“ надолу по хранопровода към стомаха ви.

Лимонов сок

Пресният лимонов сок ще ви осигури добри количества витамин С, но също така може да бъде и вашият домашен лек за премахване на заседнала костица в гърлото.
Сокът действа ефективно, защото неговата киселинност спомага за разграждане на рибената кост, правейки я по-малка и спомагайки тя да продължи „пътуването си“ към стомаха.
Изпийте чаша пресен сок, а ако ви е много кисел може да го разредите с малко вода.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
този преди 3 години
А ако е интимен?
4
2
 
9
 
! Отговори
Танчо преди 6 години
- А, ако Ви заседне дамски косъм в гърлото?
3
2
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Moдepaтope....здрвеей! От мене
2
17
 
3
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 6 години
Аз не ям риба и нямам подобен проблем. Рибата съдържа фосфор, ако искате да светнете като крушки яжте риба.И второ, има максима, че човек е това което яде.!
1
2
 
19
 
! Отговори
преди 6 години
8-ми трик - отивате на специалист уши-нос-гърло.Максимално бързо, преди костта да е направила възпаление на медиастинума.