От какво боледуваме най-често според кръвната си група?

Кръвна група 0 се оказва, че има най-стабилното здраве
18 апр 2018 16:23,
2
От какво боледуваме най-често според кръвната си група?
Източник: Reuters

Да знае кръвната си група е много важно условие за всеки, сочи ново проучване. Макар да няма пряка роля за качеството на ежедневния ни живот познаването на кръвната група може да има много позитивно дългосрочно значение за здравето ни. Особено ако се съобразяваме с някои новооткрити особености, асоциирани с различните типове кръвни групи. 

Кръвната група може да поднесе много информация за това към какви здравословни проблеми сме предразположени в дългосрочен план. И макар да не можем да сменим кръвногрпуповата си принадлежност знайки кръвната си група, можем да предприемем навременни мерки за превенция на здравословните проблеми, към които тя ни предразполага.
 
Проблеми с кръвосъсирването
Проучванията показват, че при хората с кръвна група А, В или АВ има 30% по-висок риск от проблеми с кръвосъсирването и тромбози. Проблемът идва от съответните антигени по повърхността на кръвните клетки, които детерминират и по-висока склонност към слепване на тромбоцитите. Липсата на тези антигени при хора с кръвна група О пък е причина при тях най-радко да се отчитат тромбози и други проблеми с повишено съсирване на кръвта.
 
Храносмилателни проблеми
Статистическите данни сочат, че хората с кръвна група А най-често страдат от проблеми с храносмилането. Те се асоциират с промени в секреторната активност на стомашната лигавица и леко намаляване на колечеството синтезирани храносмилателни ензими. Причината за тази връзка все още не е установена, но е статистически факт.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярна е статията.
1
0
 
7
 
! Отговори
Кръвна Група: 0 преди 6 години
Най-хроничното заболяване в 96.8% от случаите е ,,Синдром 2000'' или просто казано безпаричие.