Грим – кои са страничните ефекти върху кожата ни?

Последствията често се простират и отвъд чисто кожните проблеми
1 май 2018 23:00, Eкип на Puls.bg
1
Грим – кои са страничните ефекти върху кожата ни?
Reuters

Непрекъснатото поддържане на лицето във вид удобен за селфи снимки идва със своята цена. Ежедневното поставяне на грим може да носи своя разкрасителен ефект, но последиците върху кожата на лицето са налице. А те са толкова значими, че експертите вече спокойно ги означават катo странични ефекти от грима. А най-сериозният въпрос в случая е, че тези последствия често се простират и отвъд чисто кожните проблеми. 

Хронично главоболие
 
Това е най-честият страничен ефект от ползванеот на козметични средства, съдържащи съставки като диазолидинил урея или хидантоин. И двата продукта се ползват като консерванти за удължаване срока на годност на разкрасителните изделия. При разпада им обаче се отделя формалдехид. Макар да преминава много трудно през кожата, той лесно се инахалира или поглъща след нанасяне върху лицето. Интоксикиращото действие на формалдехида е причина за хронични главобилия. Такива проблеми, в случаите когато няма обяснима причина за тях, спокойно може да се отдадат и на прекаляване с козметични продукти, съдържащи някое от посочените съединения.
 
Акне
 
Макар предвидени като средства за моментно подобряване вида и състоянието на кожата на лицето, редица козметични продукти имат негативен дългосрочен ефект върху нея. Най-често срещан и най-лесно обясним сред тях е появата или обострянето на акнето. Част от продуктите за грим с течна или кремообразна текстура запушват порите на кожата и формират черни точки, които, ако не се отстраняват своевременно, водят до поява на акне. Затова пълното почистване на грима с по възможност природни козметични продукти или био масла е ключов фактор за превенция на акнето.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари