Сигурни признаци на овулация

Повечето жени невинаги разбират кога са в овулация
29 юни 2018 23:00, Михаела Лазарова
21
Сигурни признаци на овулация
Снимка: pixabay

Преди и по време на овулацията хормоналните промени могат да повлияят на цялото тяло, включително психиката. Възможно е да се появят различни симптоми на овулация като промени в настроението, чувствителност на гърдите, главоболие. Но ако не забележите някой от тези симптоми, не се притеснявайте – това не означава, че не овулирате.

Повечето жени невинаги разбират кога са в овулация. С помощта на някои скрити сигнали можете да се научите да разпознавате кога сте в овулация.

Промени в цервикалната слуз

С приближаването до овулацията тялото започва да произвежда повече естроген. Той предизвиква повишена секреция на цервикална слуз с цел вагината да стане по-еластична и гъвкава. Това подпомага сперматозоидите да доплуват до яйцеклетката, която се отделя по време на овулацията.

Подобни промени в цервикалната слуз се наблюдават при повечето жени, но и да не са ясно забележими невинаги означава, че жената не овулира.

Характерното за цервикалната слуз в този период е, че е разтеглива, подобна на белтък хлъзгава течност, която се изплъзва между пръстите. Когато слузта е с подобна консистенция, жената е в най-плодородния си период от месеца.

Повишена чувствителност към миризми

За някои жени е характерно повишено усещане за някои миризми през втората половина на менструалния цикъл. Това е признак на овулация. В този период женското тяло повишава чувствителността си към мъжкия феромон андростенон, заради което цялостното възприятие на миризмите е по-наситено.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.