6 растителни въглехидрата за отслабване

Богати на важни хранителни елементи
18 юли 2018 12:37, Михаела Лазарова
0
6 растителни въглехидрата за отслабване
Снимка: pixabay

Когато се опитваме да отслабнем, пробваме различни режими на хранене. Някои включват консумацията само на плодове и зеленчуци, други само на протеини, трети позволяват тестени лакомства и т. н. Здравословната диета трябва да бъде балансирана и да не липсват основни групи храни, както и въглехидрати.

Първите причиняват промени в нивата на кръвната захар и инсулина, повишават апетита, имат ниска хранителна стойност и от тях пълнеем.

Вторият тип въглехидрати спомагат на тялото да обработва мазнини, дават енергия, ситост, не натоварват излишно нивата на кръвната захар и са подходящи за диета. Кои полезни растителни въглехидрати да добавите към вашата, вижте в следващите редове.

Нахут

Нахутът съдържа полезни протеини и незаменими аминокиселини, необходими за метаболизма. Фибрите в него контролират количеството храна, която консумирате. Той е отлична добавка за вашите супи, салати или може да си го приготвите на хумус.

Гъби

Въпреки че гъбите са много питателни, те съдържат малко калории. Аминокиселините, фосфорът, натрият, калият и витамините от група B, както и C и D правят гъбите наистина здравословна храна. Фибрите и протеините в тях ще ви осигурят ситост и енергия.  

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари