За какво подсказва състоянието на косата?

Тънката и чуплива коса може да се дължи на липсата на протеини
25 окт 2018 11:37, Михаела Лазарова
3
За какво подсказва състоянието на косата?
Снимка: Istock

Обикновено смятаме, че състоянието на косата зависи от начина, по който се грижим за нея и от външните фактори. Но нещата могат да бъдат много по-сериозни и състоянието ѝ да е индикатор, който разкрива, че нещо не е наред с това как функционира тялото ни. Вижте 6 проблема, за които състоянието на косата подсказва.

Вяла и безжизнена коса

Имате вяла и безжизнена коса? Това едва ли се дължи на ежедневните грижи за нея. През есенно-зимните сезони в организма е възможно да има недостиг на витамини и микроелементи. Този симптом може да показва, че тялото ви се нуждае от селен, сяра и фосфор.

Пърхот

Има много и различни причини за появата на пърхот. Може би използвате прекалено много продукти за грижа за косата. Друга причина може да бъде стрес, имунен дефицит, проблеми със стомашно-чревния тракт. Ако страдате от пърхот, това може да се дължи и на себореен дерматит. В този случай шампоаните против пърхот няма да ви помогнат и е добре да се консултирате с дерматолог.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно безсмислена статия.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подсказва, че по-добре млад, красив, здрав и богат, отколкото стар, грозен, болен и беден! Учените от МТИ са го установили.