Следродилна депресия - по-вероятна, ако е момче

Рискът – със 79% по-голям отколкото при раждане на момиче
8 ное 2018 19:53,
6
Следродилна депресия - по-вероятна, ако е момче
Снимка: pixabay

Ново проучване на Университета в Кент съобщава, че при жените, които раждат момчета, има със 79% по-голям риск от развитие на следродилна депресия от тези, които раждат момичета. Изследователите отбелязват също, че жените, които имат усложнения при раждане, са с 174% по-предразположени към следродилна депресия, пише Neurosciencenews.

Д-р Сара Джонс и д-р Сара Майърс от Университетското училище по антропология и опазване (SAC) заключават, че както самите бебета, така и усложненията при раждането са рискови фактори за следродилната депресия. Според тях това трябва да е в помощ на здравните специалисти да идентифицират и подкрепят жените, при които е по-вероятно да развие това състояние. 

Техните изследвания също така показват, че при жените с тенденция към депресия, проблеми с безпокойството и стрес, които винаги са били изложени на повишен риск от следродилна депресия, са по-малки шансовете за развиването и, ако са изпитали усложнения при раждане. Това вероятно се дължи на факта, че именно тези жени получават най-голяма подкрепа след раждането, ако проблемите им са били отчетени преди това. Тази констатация е показателна, че запознаването с личностния профил на всяка родилка и подкрепата и преди раждане могат да бъдат изключително важни за предотвратяването на развитието на следродилна депресия.
 
Д-р Джонс казва, че следродилната депресия е състояние, което може да се избегне и е доказано, с предоставянето на допълнителна помощ и подкрепа за жените, изложени на такъв риск.
 
Д-р Джонс и д-р Майърс също така са провели редица изследвания, за да преценят дали има връзка между пола на бебетата и следродилната депресия, поради връзката между възпалителния имунен отговор при раждане и развитието на депресивни симптоми. Възпалителните пътища при раждане, както всички останали възпалителни имунни отговори могат да бъдат причина за поява на депресивни симптоми. 
 
Както опитът с усложненията при раждане, така и бременността с мъжки фетус на един и същ принцип са асоциирани с повишено възпаление, което може да бъде причина за поява на депресивни симптоми, но това изследване и отношението му към следродилната депресия все още не е напълно ясно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унижавани, бити и убивани жени в момента има само в Саудитска Арабия. В Европа и в познатия на МЕНЕ свят няма такива. Можеш спокойно да отидеш да се бориш за правата на жените в Саудитска Арабия. Тука трябва да се пенсионираш след мен, понеже живееш повече от мен, а произвеждаш по-малко и следователно работиш по - малко от мен. В цивилизования свят 80% от убитите и битите са МЪЖЕ. А напоследък и 80% от унижаваните са мъже. Ако това продължава ще станете свидетелки на вълни от истинско насилие.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Израелската армия прави експеримент - изисква от жените в армията да попълват същите нормативи като мъжете. Резулатата е, че нормативите не са попълнени. Причината - контузии, водещи до трайна инвалидност всред женския военен състав. Докато нещастните феминистки не разберат, че има ФИЗИОЛОГИЧНИ разлики между мъжете и жените, трябва да бъдат държани в трудови лагери и да изработват МЪЖКИ норми без никакви допълнителни улеснения. Трябват ЗАКОНИ срещу феминизма! Той е по - опасен от комунизма!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам нищо против жените да се хвалят в каквото и да е. Има против да си присвояват чужди постижения. Има против и да се правят на велики, крадейки чужди постижения в области, в които никакви ги няма.99.999% от нещата, които можеш да пипнеш, са измислени и произведени от мъже. Когато жените започнат да строят поне 20% от пътищата, жилищата, колите, корабите и камионите, имат право да претендират, че имат право на претенции. Да си чувал за дървосекачка? А за багеристка? Я марш...
3
0
 
2
 
! Отговори
са преди 5 години
Едно време нашите баби и майки как не са имали подобна глупост,а сега всяка втора страда?!Ами да я пълнят пак докато свърши депресията!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименA ако беше обратното щеше да мълчите и да викате браво нали? Смятате, че когато се похвалят жените в нещо е феминизъм, а когато бъдат унижавани, бити, обиждани, убивани където и да е , е правилно. Вие сте поредния лицемер, вижте положението на жените в Африка и Азия особено, защо не псувате тамошните престъпления на криво разбран патриархат. Жените също си имат качества те са половината от човешкото същество, ако не беше така нямаше да ги има. Да кажеш за тях добро не е фаминизъм.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази статия казва на младите майки: МАЙКИ, МРАЗЕТЕ СИНОВЕТЕ СИ ОТ РАЖДАНЕТО! ИМА ЗАЩО!Аман от феминистки нещастни неумнотии...Как може да сте толкова безморални?