5 причини за поява на водно наднормено тегло

Спазвате краткотрайни детокс диети
0
5 причини за поява на водно наднормено тегло
Снимка: istock

Трудно закопчавате дънките си? Дрехи, които преди са ви били по мярка сега ви стискат навсякъде? Когато притиснете кожата си по нея остава червен или бледорозов отпечатък? Това може да е признак на задържана вода, която да предизвиква излишно водно тегло. За да се освободите от това наднормено тегло, свързано със задръжката на течности, вижте 10 причини за поява на водно наднормено тегло.

Пропускате антиоксидантите в диетата си

Консумацията на твърде голямо количество от определени храни за сметка на други може да доведе до дисбаланс в теглото по много начини, един от които е водното наднормено тегло. Ако диетата ви не съдържа достатъчно антиоксиданти, които участват в детоксикирането на организма и дренирането на излишните течности, вероятността водното ви тегло да е породено от тази грешка в храненето е голяма.

Консумирате солени храни

Дори да сте на някаква диета за отслабване, тя може да се окаже неефективна, ако в нея присъства солта. Излишното количество сол причинява задръжка на течности, създаващи условия за воден целулит и водно наднормено тегло. Дори да не осолявате ястията и салатите си, консумацията на твърде солени храни, като колбаси и деликатеси например, може да донесе повече сол на организма, отколкото той има нужда.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари