Пробив: Учени разкриха произхода на почти всички видове рак

Това ще помогне при ранното диагностициране
10 фев 2020 20:40, Нели Христова
14
Пробив: Учени разкриха произхода на почти всички видове рак
Снимка: БГНЕС

Учените успяха да “дешифрират” генетичната информация за 38 вида ракови клетки, съобщава BBC, цитирано от БГЕНС.

Мащабното проучване, в което участваха 1 300 генетици от повече от 30 страни в света, беше наречено „Анализ на пълния геном на всички видове рак“.

Според учените, благодарение на резултатите, лекарите вече могат да диагностицират рака в ранен стадий на развитие. Лечението на злокачествените тумори ще бъде по-ефективно – с по-голяма вероятност пациентите да се възстановят.

По-рано беше установено, че появата на рак е мутация в ДНК. Досега оставаше въпросът – къде и защо се появява “бъгът” в генетичния код, което води до развитието на тумора.

По време на изследването учените са успели да открият къде точно се намират водещите мутации. Освен това те вече могат да посочат точния им брой.

Те са открили също, че основата за развитието на някои видове рак може да започне да се формира десет години преди поставянето на диагнозата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тази статия (като всички останали за рака) нищо не каза, а много се написа...
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Питър несъществуващ, или неразпознаваем?щото репликата по селата ми е любима " цел живот беше здрав като бик, никакви лекарства не е взимал и по доктори не е ходил, ама кво му стана ИЗВЕДНЪЖ и си отиде ..."
12
2
 
2
 
! Отговори
по-полека с бега преди 4 години
Ние празнувахме 1300 години Българска Държава и само 20 с мутарата на Тиквата, а тея едва збрали 1300 гентника и то от 30 държави да ни разтягат локуми че "можело 10 години преди да умреш да се гътнеш бега да ти бега и да немоиш да го стигнеш, като това изследване е започнало най-малко преди 10 + години.Зада се направи такова изследване са нужни генерации в една линия от 5 -6 фамилни линии. Какво на РС са извръткали бегнятените бегащи беги - и още малко да вкарат житни бегач Цвълисан в бг зандан
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това отдавна е известно един *** лекар в една онкология ще ви го каже че неговите пациенти са с разрушена имунна система именно тя бори рака а те допълнително я унищожават с химиотерапия което е грешно скоро американски и японски учени казаха нещо известно че именно имунната система бори рака и трябва да се работи да да бъде подсилена да се справи с него а не да се унищожава с химия
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...бъгът в генетичния код, което води до развитието на тумора...Скъпи журналисти като имате дефицити по български език повторете 4-ти клас! Не ни мъчете с англицизми при това членувани с пълен член. Цитирайте в оригинал например бъгът е в генетичния код на липсата на образование на статиянаписалата! Малко сложно през афтъра до сливиците ама забавно! Да видим сега оценките!
9
7
 
8
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До До 4Айде, още един гений, който всичко е чел и всичко знае! Средната продължителност на живота едно време е 45 защото родилната и детска смъртност е била масова и ужасяваща. Отделно войните, където са умирали основно млади мъже. Минавайки 25-30, шансът за доживяване до дълбока старост се е увеличавал многократно. Ако човекът не умре от сепсис (отравяне на кръвта) или глад. Това са били основните заболявания във времена без чума и холера. Ракът е бил почти несъществуващ
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новината е от 2014-та... И са изследвали 38 типа ракови клетки от 4691 типа познати до тук. Последните пет години нищо ново няма по темата, само интерпретации на тестовите резултати от 2014-а.На вас оставям да си правите изводи.А на тия дето лекуват рак с лайкучка и други народни илачи - искрено съчувствие от мен.
7
8
 
19
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Ако рака го лекуваха с лайка и пчелен прашец нямаше през 17 век средната продължителност на живота да е 45 години!!!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да, но няма да ваксинират българи.
5
23
 
11
 
! Отговори
д-р Бил Боц преди 4 години
"Те са открили също, че основата за развитието на някои видове рак може да започне да се формира десет години преди поставянето на диагнозата"Демек от момента на ваксинация.
4
29
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ракът е лечим и го лекуват, но тайно. С най-прости неща се лекуват много и стряскащи диагнози. По-близо до природата, по-далече от химията. И по-една по-дълга майна на всичко, което засмужава.
3
10
 
12
 
! Отговори
Булшит преди 4 години
Пак фалшиви новини пускани от медиите на Илюминатите.
2
21
 
9
 
! Отговори
Край преди 4 години
До този отдолу - наивни детински глупости. Когато хората спрат да умират света по-хубав ли ще стане?!??? А си го представи за момент и сам си отговори.
1
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Невероятна новина! Дано доведе до нещо полезно! Ракът е един от най-големит е проблеми на съвремието ни!