Как розовата вода ни прави по-здрави и красиви

Пиенето на розова вода може да намали стреса
20 апр 2020 01:00, Михаела Лазарова
9
Как розовата вода ни прави по-здрави и красиви
Снимка: Istock

Розовата вода отдавна е известна със своите полезни свойства в козметиката. Неслучайно тя се използва за тази цел от столетия чак до днес. Клеопатра е била добре запозната с невероятните ползи на розовата вода в красотата и се е възползвала от тях.

Розовата вода е не само популярна козметична съставка, използвана в грижата за кожата, но и ароматизираща подправка в кухнята на Близкия изток, както и в гръцката, сирийската, египетската, мароканската и индийската. Тези народи не само готвят с розова вода, но и я пият.

Ползите за здравето от розовата вода са много. Тя е не само ароматна напитка, която освежава, но и може да окаже положителен ефект върху здравето.

Дерматологът Наташа Санди споделя пред thelist.com, че розовата вода съдържа флавоноиди, антиоксиданти и витамини А, В, С и Е. те придават на розовата вода противовъзпалителни свойства, които могат да допринесат в борбата с акнето, дерматита, екземите, псориазиса, розацеята, различните кожни раздразнения и зачервявания.

Пиенето на розова вода е натуропатичен метод, който допринася към ефекта на външното прилагане на розовата вода. Напитката, наситена с полезните вещества от натуралните масла на розата, помага за регенерирането на клетките в тялото и кожата, като балансира редица функции в организма и хидратира в дълбочина. Благодарение на антиоксидантите в състава си розовата вода се бори с възпаленията и стареенето в тялото.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
w преди 4 години
И срещу з а п е к са мнооого ефикасни продуктите от маслодайна роза! 🌹
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-вкусно е сладкото от български маслодайни рози,то се приготвя с розови листа,мед и лимонов сок.
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mihaelke vsicko ok li e pri tebe nesto virosat ne te napuska pises samo gluposti
3
1
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
И най вече лизингите и заплатите на тия които я продават
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извинявам се за въпроса,но розовата вода не е просто като тоник за почистване на лице?? Не знаех,че и има напитка или нещо в сорта за консумация???
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как се приготвя тази розова вода???