8 полезни храни при главоболие

Плодове и зеленчуци с високо водно съдържание
12 окт 2020 22:48, Михаела Лазарова
1
8 полезни храни при главоболие
Снимка: Istock

Едно от най-честите и неочаквани неразположение е главоболието. То може да възникне в резултат на диета, стрес, недоспиване, месечен цикъл и други. Силната пулсираща болка, нарушава нормалния ритъм на живот. Освен познатите ни медикаменти за облекчаването на главоболието, има и някои полезни храни, които могат да помогнат. Вижте кои.

Хапвайте авокадо

Авокадото е чудесно за нашите здравословни режими на хранене и диети. Освен че е вкусно и полезно, то е богато и на антиоксиданти като лутеин и зеаксантин. Редовната му консумация може да помогне за облекчаване на главоболието и за неговото по-рядко проявление.

Не пропускайте смокините

Сушени или пресни, смокините могат да облекчат запека, тъй като са богати на фибри. Но оказва се, консумацията им може да облекчи и мигрената, тъй като полезните плодове ни осигуряват калий, който намалява възпаленията в организма.

Добавете към менюто си сладки картофи

Вкусни и подходящи за диета, сладките картофи са другата полезна храна, която може да ви помогне да облекчите главоболието. Те съдържат важни хранителни елементи, които спомагат за намаляване на неразположението, като витамини С, В1 и калий.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Mishe kak mi se iska da te gushkam kvo ste kajes aaa