Промени, които се случват с тялото ви през зимата

Кръвната захар може да се повиши
11 дек 2020 17:45, Михаела Лазарова
2
Промени, които се случват с тялото ви през зимата
Снимка: Istock

Ниските температури влияят на тялото и организма ни. Зимата предразполага към някои промени в тялото, които са характерни предимно за зимния период. През лятото тялото ни търпи съвсем различни промени. Някои от тях забелязваме, но за други не си даваме сметка. Например, през най-студеното време от годината сме по-склонни да отслабнем, но въпреки това погрешно смятаме, че през зимата напълняваме.

Вижте кои са нещата, които се случват с тялото през зимата.

Езикът ви се движи повече от обикновено

Температурите на замръзване карат устните ви да изсъхват по-лесно. Изкушението да се облизвате постоянно надделява. Резултатът е сухи и напукани устни и лъжливо временно облекчение. Слюнката съдържа множество ензими, които карат допълнително устните да се пукат в комбинация със студеното време.

Може да се появят болки в зъбите

Ако имате чувствителни зъби, те неминуемо могат да реагират на студа. При прекалено студено време и продължително стоене навън е много вероятно нервните окончания в устната кухина да се раздразнят, което да причини поява на остра болка в зъбите.

Кръвната захар може да се повиши

Студеното време може да накара тялото ви да отделя хормони на стрес в опит да се стопли и да се съхрани от студа. Това кара нивата на кръвна захар по естествен път да се повишават вследствие на повишените нива на стрес. Най-доброто, което може да направите дори в студените зимни дни, е да излезете навън и да потренирате. Можете и просто да се разходите. Това ще нормализира нивата на хормоните на стреса, кръвната захар и инсулина.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стоплете тялото си, изпраскайте авторката Михаела