4 промени, които се случват, ако спрете алкохола само за 30 дни

По-лесно сте загубили някое и друго излишно килце
Обновена: 27 дек 2020 21:32 | 27 дек 2020 21:31, Михаела Лазарова
23
4 промени, които се случват, ако спрете алкохола само за 30 дни
Снимка: Istock

Декември е месецът на празниците и богатите трапези, на които алкохолът е верен спътник. Много от нас прекаляват с наздравиците по празниците, заради което едно от най-честите новогодишни обещания е да спрат алкохола поне за месец след празниците.

Всъщност, това е една много добра идея. Вижте какво се случва с тялото, когато спрете да пиете алкохол само за 30 дни.

Почивка за черния дроб

Повечето заболявания на черния дроб протичат безсимптомно и затова са изключително коварни. Преди да се усетите е възможно черният дроб да е пострадал от цироза, ако сте постоянен почитател на чашата с алкохол, дори този навик да няма нищо общо с алкохолизма. За щастие, клетките на черния дроб регенерират доста бързо и затова, ако спрете с вредния навик да пиете алкохол често, дори само за 30 дни, показателите на черния дроб ще се подобрят.

Чернодробните ензими ще влязат в допустимите стойности, холестеролът ви ще се подобри, мастната обмяна също ще се подобри. Консумацията на алкохол повишава холестерола в кръвта и създава висок риск от сърдечносъдови заболявания.

Спада рискът от рак

Алкохолът е известен с канцерогенното си въздействие върху клетките. Това се посочва в Националната програма по токсикология към Министерството на здравеопазването и хуманитарните услуги на САЩ. В доклада се посочва още, че рискът от развитие на рак, свързан с алкохола, нараства бавно с течение на времето, особено ако се пие редовно, пише healthline.com. Спирането на консумацията на алкохол може да намали този риск.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: алкохолракчерен дроб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Ако спрете алкохола само за 30 дни - постоянно мислите за 31-ят ден...
15
0
 
1
 
! Отговори
човек преди 3 години
До: номер 12 (11)Формално погледнато човек може да рече, че си прав.Реално погледнато обаче, ето как стоят нещата:Ако имаш предвид популярния мит, че алкохолът приеман парентерално (през устата) унищожава вирусите, това е огромна заблуда.Първо, алкохолът трябва да е минимум със 70% концентрация, което ще те мумифицира. Буквално. И второ, трябва цялото съдържание на кръвоносната система да ти бъде 70%.Буквално, ако те потопят във формалин ще бъде същото - МУМИЯ!
14
0
 
0
 
! Отговори
човек преди 3 години
Първо, много е странно защо пълният списък с промени е публикуван на сайт наречен "Аз, жената"???Тоест, самото заглавие на сайта подсеща, че алкохолизмът е присъщ само за жените, затова те да му мислят, тъй ли???Ми не знам, реагирам първосигнално, не знам дали съм прав но това е първото, което ми се набива на очи.Второто, мога да кажа за себе си, че показателите ASAT, ALAT са ми в норма.Съдържанието на натрий и калий също.Имам нормален общ холестерол, но лошият ми е висок, а добрият нисък.
13
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Mersi za informaciyata nie ne znaeh me
12
1
 
1
 
! Отговори
11 преди 3 години
Със сигурност не съществува вирус, който да обича да го киснат всеки ден в алкохол.
11
17
 
2
 
! Отговори
Драго преди 3 години
Така, алкохол не близвам - опитвал съм един-два пъти и е отврат. Цигари не пуша. Дроги не съм опитвал никога и нямам и намерение. И най-важното - спрях да си съсипвам живота и да се опитвам да намеря нормална жена (към днешно време не стават за нищо, директно за кофата са) и почнах да се срещам с мъже - има много, които са напълно нормални, в интелектуално отношение също са ок и в секса ги бива.
10
0
 
10
 
! Отговори
IT-спец преди 3 години
бирата алкохол ли е, понеже пия предимно бира и вино, спя си добре, мозъка си ми сече, незнам за чения дроб как е но бях тази година на кръвен профилактичен тест и всичко ми беше перфектно, холестерола беше до минимума.. та сигурно има разлика между алкохол и алкохол...
9
4
 
15
 
! Отговори
Личен опит преди 3 години
1)Спираш да сънуваш кошмари. 2)Имаш пълноценен сън. 3)Среднощните вояжи до тоалетната се редуцират до един. 4) Подбухналото лице изчезва.5)Отслабваш и спестяваш пари!Описаните промени настъпват след 7-10дни.
8
2
 
6
 
! Отговори
0 преди 3 години
ЮСУВЧО - СТАЛИН Е ВИНОВЕН,ЧЕ НЕ СИ СТИСНАХА РЪЦЕТЕ. КЪДЕ ЩЕШЕ ДА СИ .
7
10
 
6
 
! Отговори
авраам преди 3 години
ДО АНОНИМЕН -КАЗАХ ЛИ ПРЕДИ 1 ГОДИНА, ЧЕ СИ ИНВАЛИД.
6
6
 
23
 
! Отговори
авраам преди 3 години
Глава която не е пила ,нищо не е родила.
5
4
 
28
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Ние не пием бре братя.Ние се ваксинираме!!!И вчера бая се бях наваксинирал, за кой ли път.... ;)
4
13
 
17
 
! Отговори
Бау преди 3 години
няма да го спрат. Това ги кара да забравят проблемите си.
3
26
 
20
 
! Отговори
Да, ама не преди 3 години
Алкохол пият истинските мъже. Само някакви жендари не пият алкохол. Не пиеш ли по 300-400 грама твърд алкохол всеки ден, както и 2-3 бири като разредител, ще почнеш да напълняваш, остаряваш и няма да ти става онази работа.
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дедо Доне, дядо ми се казваше Андон, Бог да го прости, най-хубавото име имаш.
1
7
 
27
 
! Отговори
Дедо Доне преди 3 години
Като спрете алкохола и вирусите могат да ви нападнат.