5 неща, които неочаквано изгарят повече калории

Лютите храни изгарят калории при консумация
10
5 неща, които неочаквано изгарят повече калории
Снимка: istock

Ако мислите, че само диетите и тренировките горят калории, лъжете се. Тялото ни се нуждае от енергия постоянно, за да извършва процесите вътре в себе си. Някои неочаквани дейности допринасят за изгарянето на повече калории.

Кои са тези странни неща, за които не подозирате, че изискват изгаряне на калории?

Зъзнене в студа

През зимата или в студено време, когато не сме особено добре облечени, телата ни изгарят много повече и по-интензивно калориите, с които разполагат в запас, за да се стоплим. Освобождаването на енергия се ускорява, за да може организмът да смогне да стопли телата ни. Това повишава и изгарянето на калории и мазнини. Така че, ако смятате, че през лятото се отслабва по-бързо, грешите.

Тренировките в топла вода изгарят повече калории

Може би знаете, че тичането или джогингът са добър начин да изгорите калории. Ако тренирате обаче в топла вода, това ще ви помогне да изгорите още повече калории. Това е така, защото при рязка смяна на температурата, мускулите получават сигнал за повишен стрес. Това кара тялото да изгаря повече калории, за да се справи със стреса.

Пиенето на студена вода гори повече калории от пиенето на вода със стайна температура

Подобно на зъзненето, пиенето на студена вода охлажда тялото отвътре. Това изпраща сигнал до мозъка, че на тялото му е студено. В отговор започва ускорено изгаряне на калории за осигуряване на енергия за топлина.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
13
 
! Отговори
Печка "чудо&quo преди 2 години
Кирка, лопата, мотика, торби цимент и тухли четворки.