Кои напитки са разрешени по време на фастинг?

Водата е най-важната течност, която не трябва да забравяте да пиете
17 юли 2021 09:21, Михаела Лазарова
21
Кои напитки са разрешени по време на фастинг?
Снимка: istock

Фастингът или периодичното гладуване е практика, която все повече хора възприемат като начин да отслабнат. При този метод на хранене обикновено има прозорец от приблизително 4 часа, в които приемате храна. През останалите часове от денонощието гладувате. Повечето хора предпочитат да се хранят между 12 на обяд и 4 часа следобед. След това не вечерят и пропускат закуската на сутринта.

Някои хора приемат гладуването прекалено рестриктивно, като избягват прием и на течности. Това крие риск от сериозна дехидратация, особено когато се прави в рамките на 16 часа. Възможно ли е да останете дехидратирани за такъв дълъг период? Отговорът е не. Течности трябва да се приемат, но не всякакви.

Кои са предимствата на периодичното гладуване?

Периодичното гладуване или фастинг е система, при която се дава продължителна почивка на тялото от прием на храна. Смята се, че това стимулира метаболизма и разграждането на мазнините, елиминира токсините от тялото и допринася за отслабването. Фастингът може да подпомогне и стабилизирането на нивата на кръвната захар, да понижи общото възпаление в тъканите и да снижи риска от сърдечносъдови заболявания и диабет, пише Greatist.

Има обаче и някои потенциални рискове за здравето от фастинга. Сред тях са повишен риск от хранителни разстройства, прекалено ниска кръвна захар, затруднения в зачеването, недохранване, прекалено малък калориен прием, липса на енергия, колебания в настроението, замайване, припадъци.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Елена Моите поздравления за това,че прилагаш Християнския пост...!..За съжаление той /Християнския пост/ ,НЕ е насочен към тялото,а към Душата на човека!..Познавам хора,които редовно го спазват и въпреки това са като "самоходни бурета".../"За протокола":-Аз НЕ мога да постя и ако нема мръвчица на "менгемето",не сядам да ям..А съм 70 килограма при 175 см височина../
16
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Който иска да отслабне,първо да се замисли защо е дебел!..Хората дебелеят ПО РАЗНИ ПРИЧИНИ,следователно отслабването им трябва да бъде съобразено с причината за пълнеенето им!..Някои пълнеят от много тъпкане с хляб,други-с мръвки,трети заради злоупотреба с бира,четвърти заради хормонални смущения...И така...Първо открийте ПРИЧИНАТА и след това предприемете АДЕКВАТНИ мерки!..Да са фърлите одма на "гладуване" е ..просто глупост..Мошениците,предлагащи "универсални средства за отслабване" се възпо
15
3
 
1
 
! Отговори
Елена преди 2 години
Не мога да гладувам.Дълги години живях със стара, нелекувана язва. Събуждах се с болка от звуците на всеки преминаващ, макар в далечината влак. Опитвала съм да се лекувам с фастинг, но с плодове и то еднородни и чай с мед. Наистина действа пречистващо, но не е точно като християнски пост.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам какво е това фастинг! Прилича ми на ***, ама айде. А за гладуването, аз го правя без никаква храна за 3 дни и с много вода, по възможност дестилирана. Така тялото има време да се изчисти и човек започва да усеща много силен прилив на енергия.
13
3
 
5
 
! Отговори
Фастинг диета било преди 2 години
Периодично гладуване и не изключва постно месо, риба и млечни продукти, не е постене. Работно ми време е такова, че без да знам за фастинг съм го постигнала.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пише се с две И-та
11
0
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кой напитки са разрешени по време на факинг ? :)))
10
7
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
На бълг.език фастинг е пост. Не ви ли харесва бг думичка??Поста се обявява от вярващия в Господ Исус Христос с молитва, това, което ще се ограничите в глад или течности и се завършва с молитва на определеният от вас ден или час. Като молитвите ви са към Господа в името на Исус Христос. Ще обявя пост и молитва срещу нечестивите планове на Радев, които угнетяват целият бълг.народ.Нужни са минимум 2-3 да се съгласят с мен и пресата ще падне първо в духовния свят.Радев да се готви за ареста си.
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сред най добрите техники за премахване на мазнини от тялото. Вместо да коткодякатее тука по коментари вземете си свалете мазните кореми и гъзовее. Че заприличахте на американците
8
1
 
17
 
! Отговори
Възмутен и отчаян преди 2 години
Какък ФАСТИНГ, бре! Имаме дума на български - "постене"! Като те е мързяло да четеш повечкко книги на български и английски, че да натрупаш малко речник, с кой акъл се изявяваш в публичното пространство? Неграмотна работа! Фастинг, *** и т.н.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Михаела драги зрители с поредната умопомрачаваща статия. Какво е фастинг бе моме? Ти българка ли си? Да не би да ни липсва дума за фастинг?
6
0
 
16
 
! Отговори
Предложение.. преди 2 години
При Факинг яжте шоколад!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фастинг - бързое бани. От думата фаст=бърз.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пачата, която е написала статията е явно на езикови пости от много време. Използването на чужди думички или фешън фрази е много модерно днес. Прави обаче силно впечатление, че знанията на такива по английски са доста никакви. Примерно, авторката едва ли може да прочете Шекспир в оригинал.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива ги пратете да си гладуват на воля в Сомалия ;)
2
0
 
10
 
! Отговори
Док преди 2 години
Я писателката по-добре да каже какво е "***", тя ги разбира тия работи.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е фастинг, ***, писателко?