Защо страхът от напълняване по Коледа е неоснователен?

Храната не е просто храна – тя е удоволствие
16 дек 2021 23:00, Михаела Лазарова
5
Защо страхът от напълняване по Коледа е неоснователен?
Снимка: Istock

Ако се опитвате да поддържате красива и стройна фигура, вероятно през цялата година спазвате хранителен режим и се ограничавате откъм калорични, сладки или прекалено мазни храни. Заедно с това вероятно тренирате, движите се повече, упражнявате любимите си спортове. Коледните трапези са изобилни и богати на калорична храна. Това може да ви накара да изпитвате страх от коледното хранене и притеснение, че ще напълнеете.

Всички тези притеснения са неоснователни. Те внасят само още повече стрес и напрежение в тялото ви, от които нямате нужда, особено по Коледа, когато и без това стресът е на по-високи нива по данни от различни проучвания.

Сайтът bodyandsoul.com.au се опитва да успокои всички, които изпитват страх да посегнат към любимите си храни на Коледната трапеза с притеснението, че ще напълнеят, разваляйки диетата си.

Вижте защо това изобщо не трябва да ви притеснява. Защо страхът от напълняване по Коледа е неоснователен?

1. Коледните и новогодишните празници са сравнително кратък период.

Няколкото дни около Коледа, в които ще си похапнете вкусни лакомства, не трябва да ви притесняват от гледна точка на хранителния ви режим. През останалото време просто ще продължите да следвате хранителните и двигателните си навици, и всичко ще си бъде на мястото. За да качите килограми и същинска мастна тъкан са нужни ежедневни продължителни нарушения на диетата, което вероятно няма да направите. Така че не се страхувайте от няколко дни празници, ако през останалото време от годината сте стриктни в режима си.

2. Да се наслаждавате на храна, която е нездравословна, понякога просто е част от живота.

Не можете постоянно да се наказвате, че ви се хапва нещо вкусно и калорично. Не трябва да изпитвате постоянна вина за това, че понякога ви се дояжда нещо „забранено“. Всички сме хора и се изкушаваме от вкусната храна и някои любими лакомства. Стресът, който тази постоянна вина носи на организма, е не по-малък от самата „вредна храна“. Ето защо просто приемете, че сте хора и понякога имате слабости. Отдайте им се и продължете напред. Единственото, което трябва да направите, е да не превръщате хапването на вредни и калорични храни в ежедневие. Ако го правите само по празници или по поводи за празнуване, това няма да се отрази особено на стройната ви фигура.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Хуманитар преди 2 години
Кое е неоснователно? Че една седмица сте от масата на нивана и изяждаме храна колкото за месец? Нормлано... Аз нямам разлика никога, ям умерено и прекарвам доста време сред природата.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като че ли пенсионерите ми се струва че живеят най здравословно напоследък са станали едни стройни слаби през зимните месеци това още повече ще се подчертае но има и станични проявления защото от студът много от тях ще имат стоматологични проблеми
3
0
 
2
 
! Отговори
Мери преди 2 години
Никой няма страхове, че ще напълнен по Коледа. Тая работа не става за 3 дни.Статия за пълнеж.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото човек не пълнее от Коледа до Нова година, а от Нова година до Коледа.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щото нямаме пари