Ползи и вреди от от консумацията на джинджифил

Може да страдате от подуване и газове
18 дек 2021 12:38, Михаела Лазарова
3
Ползи и вреди от от консумацията на джинджифил
Снимка: Istock

Джинджифилът е една от храните, считани за суперхрани. Той е изключително полезен в много отношения, заради което някои хора го включват ежедневно в храненето си. Присъства в кухнята на много народи още от древността. Популярен е с полезните си свойства в облекчаване на стомашни болки, гадене, повръщане, стимулира имунната система, подобрява дихателната функция, ускорява процесите на оздравяване при вирусни инфекции и настинки.

Джинджифилът е изпълнен с антиоксиданти и активни вещества, които имат изразен противовъзпалителен характер и могат да облекчат менструални болки, стомашни болки. Джинджифилът има множество употреби. Той може да се консумира суров, като отвара или чай, като подправка и добавка към ястия, сосове, печива.

Какво може да се случи в тялото обаче, ако консумирате ежедневно джинджифил? Ето някои положителни и отрицателни ефекти от иначе полезната подправка.

Ще получавате изобилие от антиоксиданти редовно

Антиоксидантите са активни съединения, които се борят с възпаленията и оксидативния стрес в организма. Те противодействат на процесите, предизвикващи преждевременно стареене и увреждане на клетките под натиска на свободните радикали.

Киселините в стомаха ви може да се успокоят

Според healthline.com, джинджифилът има свойството да допринася в борбата с киселинния рефлукс. Ако консумирате джинджифил под някаква форма всеки ден, това може да намали симптомите на киселини, свързани с раздразнение след хранене, горчив вкус в устата и пареща болка в гърдите.

Болките в тялото може да намалеят

Ако страдате от хронично заболяване, свързано с постоянни болки в тялото, скелета, мускулите или меките тъкани, активните вещества и антиоксидантите в джинджифила могат да подпомогнат овладяването на тези болки и потискането им.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джинджифилът разрежда кръвта-това може са е положително за едни, но и опасно за хората на разреждащи кръвта лекарства. Иначе е нещо много хубаво.
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кои са вредите ? :D
1
4
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
sadkis