7 храни за детокс на организма след великденското преяждане

Хапвайте авокадо
26 апр 2022 18:12, Михаела Лазарова
6
7 храни за детокс на организма след великденското преяждане
Снимка: Istock

Великденските празници, както коледните и Гергьовден, преминават в срещи с любими хора и обилно хранене. Пролетта е сезонът на детокса, а след няколко дни, в които сме си позволили консумация на повече алкохол, тестени и захарни изделия, мезета, тялото ни има нужда да се детоксикира и разтовари от излишните течности. Това можем да постигнем, включвайки в менюто си повече от определени видове храни. Кои?

Джинджифил

Джинджифилът съдържа много антиоксиданти, които могат да подпомогнат храносмилането, спомагат за намаляване на подуването и газовете в корема. Също така, консумацията му под формата на чай, допринася и за елиминирането на задържаните излишни течности в организма.

Броколи

Броколите са идеалното допълнение към менюто ни, след като великденските празници отминат. Вкусните зеленчуци са богати на фибри, имат малко калории и подпомагат ускоряване на естествената детоксикация на тялото. Броколите имат много антиоксидантни свойства, благодарение на които тялото ни е по-защитено от вредни токсини. Също така ни осигуряват фитонутриенти, които помагат за стимулиране на естествения процес на детоксикация на тялото.

Грейпфрут

Грейпфрутът е суперхрана за детокс на тялото. Сочният плод ни осигурява важните витамини А, С и В1, както и пантотенова киселина, фибри, калий и биотин. Учени смятат, че ензимите, открити в грейпфрута, могат също да помогнат в разграждането на мазнините в тялото, за да ускорят загубата на тегло. Не на последно място е и подходяща храна за елиминиране на токсините след великденското обилно хапване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бутилка литър-и-половина зелев сок на гладно ! :D
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще кажа на мама.
4
1
 
0
 
! Отговори
Шеки преди 2 години
,,Детокс'' се нарича изчистването на организма от натрупаните в него токсини.Единственият ни познат начин за това е постене и ,,лечебно гладуване'' за да се изчистят кръвомосните съдове и органите. Такива диети за детоксикиране са ала-бала.Пие се само вода и нищо друго 3 дни и си пушка.
3
1
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Който не е преяждал да преяде и после да са детоксикира :)))
2
1
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 2 години
Аз не съм преял , със доходите които имам , а и не само аз българина няма как да преяде по празници повярвайте !!!!
1
2
 
3
 
! Отговори
11 преди 2 години
Ам тъй кат гледам, тез "храни" са само за завършени добитъци. Тревопасните да си ги преживят, ний не сме такива.