12 храни за хидратация през лятото

Вкусни и полезни
23 юни 2022 21:09, Михаела Лазарова
2
12 храни за хидратация през лятото
Снимка: Istock

Хидратацията е изключително важна за тялото. През лятото има още по-голямо значение, защото тялото лесно губи водата при високи температури. В горещите летни дни се изпотяваме повече, а ако забравяме да пием повече вода, това се отразява зле на организма.

На помощ идват някои особено богати на вода храни, които пречат да се дехидратирате и допринасят за водния баланс в тялото. Те са много богат източник на течности, но и на витамини, минерали, фибри, антиоксиданти – все полезни за организма вещества.

Кои са най-богатите на вода храни, на които да наблегнете това лято?

Праскови 

Прасковите съдържат 89% вода. Изключителен доставчик са на минерали, калий, витамини А, С и група В.

Червени чушки 

В червените чушки се съдържа 92% вода. Те са богати още на фибри, каротиноиди, минерали, калий, витамин С и витамини от група В. Много са полезни за имунната система и допринасят за усвояването на желязото.

Диня 

Любимата на всички диня съдържа 92% вода. Сладка и сочна, тя е превъзходна за лятото. Чудесен източник е на антиоксиданти, включително ликопен. А през лятото няма по-вкусен десерт от нея. 

Тиквички 

В тиквичките се съдържа 94% вода. Те са превъзходен източник на витамин С. Полезни са за имунната и храносмилателната система. През лятото са чудесна храна, защото са сезонни и с тях могат да се приготвят всякакви ястия.

Краставици

Краставиците съдържат 95% вода. Богат източник са на витамин К, калий, магнезий. Съдържат много малко калории, което е прекрасно за поддържане на теглото или отслабване.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: диняплодовелетни жеги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Лятото грейфрути нема луди ли сте :)))
1
0
 
1
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Вода има на чушмата без пари :)))