Защо горчицата е толкова полезна?

Облекчава респираторните заболявания
15 ное 2022 19:08, Михаела Лазарова
8
Защо горчицата е толкова полезна?
Снимка: Istock

Една от най-често консумираните добавки към ястия, сандвичи, барбекю, сосове, маринати е горчицата. Някои я предпочитат пикантна, други избират сладка, дижонска и други. С горчица е по-вкусно, но оказва се, тя е нещо повече от удоволствие за нашето небце. Вижте 10 ползи от консумацията ѝ и не забравяйте да избирате винаги продукти с високо качество.

1. Помага за детокса на тялото – Горчицата е отличен източник на фитохимикали и антиоксиданти, които могат да помогнат за защита на клетките и премахване на токсините от организма.

2. Помага в контрола на кръвната захар – Според западни изследвания, консумацията на горчица може да помогне за понижаване на нивата на кръвната захар и подобряване на инсулиновата чувствителност.

3. Синапеното семе може да бъде полезно за вашето сърдечносъдово здраве – Горчицата се прави именно от него, а учените смятат, че то може да помогне за понижаване на кръвното налягане и нивата на холестерола. Също така, горчицата е източник на калий, който е важен електролит, помагащ за мускулната функция и регулиране кръвното налягане.

4. За силен имунитет – Още една полза от консумацията на горчица е, че е добър източник на селен, който е минерал, изключително важен за поддържането на имунната система. Горчицата също така съдържа съединения, които имат антимикробни и противовъзпалителни свойства, показват изследвания.

5. Подобрява мозъчната функция – Учени смятат, че синапеното семе има някои ползи за мозъчната функция, благодарение на съединения, които се съдържат в него.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Е ха дано !
6
1
 
6
 
! Отговори
5. мозъчната функция преди 1 година
Като ям горчица ставам много умен и преставам да пиша глyпoсти тук.
5
1
 
2
 
! Отговори
Горчицата е полезна преди 1 година
защото е горчива.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полезна, ако си я направи сам човек с хубавоъе продукти. Тая химийка, дето ти го и червата и дуоето на дригия ден, е послезна, като развалени яйца.
3
0
 
4
 
! Отговори
Екологистин преди 1 година
Аки се положи надлежно на необходимото място горчицата действа като бустер на Редовия пешеход. И той чевръсто стига за там без градски транспорт.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съгласен съм с ползите от горчицата, но много внимавайте да не купувате от новите ментета, които съдържат огромно количество сол.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!