Как тънката коса да изглежда по-гъста?

Трикове за красота
14 яну 2023 23:10, Михаела Лазарова
4
Как тънката коса да изглежда по-гъста?
Снимка: Istock

Косата ви е изгубила обема си, оредяла е или е изтъняла по някаква причина? А може би е по-тънка по природа. Каквато и да е причината за това, има начин да я накарате да изглежда по-обемна и най-вече по-гъста. С подходящите подходи към прическата ви може да направите косата визуално и оптично по-жизнена, гъста и с повече обем.

Ето 8 хитри трика, с които да накарате тънката коса да изглежда гъста.

1. Намалете дължината.

Един от най-лесните и безотказни начини да помогнете на косата да изглежда по-гъста е да я подстрижете. Ако имате по-дълга коса, дължината винаги отнема от гъстотата. Косата изглежда тънка, сплескана, не особено жизнена. Подстригването и намаляването на дължината автоматично оказва влияние върху обема и усещането за гъстота.

2. Променете пътя.

Пътят на средата е най-лошият вариант при тънка коса. Ако искате да придадете допълнителен обем и да накарате косата да изглежда по-гъста, винаги премятайте странично. Не е задължително пътят да е фиксиран. Можете да отмятате на едната и другата страна с ръка. Така придавате още повече жизненост на косата.

3. Обемно издухване със сешоар.

Сушенето на косата с дифузер придава допълнителен обем, който създава усещане за гъстота. Използвайте го, когато сушите косата си, за да повдигнете самочувствието си.

4. Използвайте шампоан и балсам за обем.

Добра стратегия за увеличаване на обема, а с него и усещането за гъстота, е комбинацията от продукти за грижа за косата, придаващи обем. Използвайте комбинация от шампоан, балсам и маска за коса за обем и сгъстяване, които ще допринесат за подхранване и повече жизненост на косъма.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
АС/ДС преди 1 година
Използвайте статично електричество за повече обем.
1
16
 
4
 
! Отговори
ГъЗт гЪзобетон преди 1 година
Че защо трябва да изглежда гъста. Няма по-неприятно нещо от това една жена да има бухнала коса и главата и да има силует на хладилник. По-добре тънка коса и да мириши на риба, от колкото обемна коса...