Сусамово масло за по-малко бръчки, при екзема и напукани пети

Еликсир за кожата
Обновена: 24 фев 2023 11:42 | 24 фев 2023 11:37, Михаела Лазарова
2
Сусамово масло за по-малко бръчки, при екзема и напукани пети
Снимка: Istock

В аюрведа го наричат „фонтанът на младостта“. Сусамовото масло е едно от най-здравословните масла. Сусамово масло, което можем да закупим от аптеки, биомагазини, в които се предлагат качествени продукти в грижа за кожата, често влиза в състава на козметични грижи за кожата, като маски, кремове, лосиони и т. н. Може да се употребява самостоятелно или в комбинация с други масла (тук може да прочетете за ползите от сусамовото олио).

Защо е толкова полезно за кожата?

1. Предпазва от свободните радикали – Сусамовото масло е богато на антиоксиданти, които неутрализират окислителния ефект върху клетките на кожата ни, причинен от свободните радикали и UV радиацията. Смята се, че маслото допринася и за успокояване на кожата в резултат на слънчево изгаряне.

2. Овлажнява сухата кожа – Маслото съдържа мощната комбинация от линолова киселина и мастни киселини, което го прави един от най-добрите естествени овлажнители за суха кожа. Сусамовото масло не само прави кожата по-мека, но и спомага за задържането на влагата.

3. Намалява риска от преждевременно стареене на кожата – Благодарение на витамините и мастните киселини, присъстващи в сусамовото масло, то допринася за регенерирането на кожните клетки, които се възстановяват, като също така се намалява рискът от появата на бръчки, а вече съществуващите са видимо по-малки. Според западни изследвания, сезамолът, присъстващ в сусамовото масло, е ефективен за предотвратяване на фотостареенето на кожата.

4. Балансира pH на кожата – Сусамовото масло е богато на полифеноли, за които е известно, че възстановяват естествения баланс на кожната бариера.

5. Ексфолира мъртвата кожа – Сусамовото масло е уникално и защото помага за нежното отстраняване на натрупания себум, мъртва кожа, мръсотия, други замърсители и токсини от порите на кожата. Това допринася тя да бъде с равномерен тен и да е по-гладка и здрава.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари