Как маслото от хибискус прави кожата по-красива?

Поддържа еластина в кожата
3
Как маслото от хибискус прави кожата по-красива?
Снимка: Istock

Един от най-често консумираните чайове е този от хибискус. Той има редица ползи за здравето, за които може да прочетете тук. Една от тях е, че допринася за това кожата ни да бъде по-хидратирана и красива отвътре навън. Чували ли сте за масло от хибискус? Това е уникално масло, което може да се намери в биомагазините, аптеките и специализираните магазини за козметика. То често влиза в състава на козметични продукти за кожата (и косата), тъй като действа по уникален начин. Защо си заслужава да поглезите кожата си с него, вижте в следващите редове.

1. Като серум против стареене – Хибискусът е богат на антиоксиданти, за които се смята, че помагат за намаляване появата на фини линии, като същевременно се борят със свободните радикали, които водят до стареене на кожата.

2. Подхранва кожата – Маслото от хибискус се приема добре от кожата, бързо попива в нея и помага за възстановяването на мекотата ѝ. То може да се ползва и самостоятелно, както в комбинация с други масла, да се добавя към кремове, маски за лице.

3. Нежен ексфолиант е – Етеричното масло от хибискус, освен че подхранва кожата в дълбочина, също така подпомага и елиминирането на мъртвите кожни клетки. Това се дължи на нежните естествени киселини, които помагат за ексфолирането ѝ. Това прави маслото подходяща грижа както за кожата на лицето, така и за кожата на тялото. Маслото е подходяща добавка и към домашните пилинги за кожа.

4. Подобрява възстановяването на рани – Още нещо, което е известно за хибискуса е, че той има антибактериални свойства. Това го прави подходяща грижа за повърхностни рани, тъй като се смята, че помага за възстановяването им, но също така и че предотвратява изсъхването им.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: кожабръчкихибискус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мажете се с *** мас
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От хибискус-кус, прави кожата по-красива, а Бг розовото масло много вреди, яка химия. Само така, химията, дестилат с вода при 100 гр. по С, много е вредна, никакво розово масло.