5 причини да не може да стопите коремните мазнини

Сънят е естествен механизъм за нормализиране на метаболизма
8
5 причини да не може да стопите коремните мазнини
Снимка: Istock

Коремните мазнини са едни от най-упоритите и трудни за намаляване. Те се считат и за едни от най-опасните за здравето. Натрупването на коремни мазнини влияе силно негативно на здравословното състояние, повече от мазнините на която и да е друга част по тялото. Ето защо премахването им е много важно, ако искате да останете здрави.

Но понякога намаляването на мазнините по корема и талията може да се окаже много трудна и непосилна задача, колкото и да се опитвате.

Какви могат да са причините да не можете да премахнете коремните мазнини въпреки усилията?

Стрес

Стресът може да причини всевъзможни проблеми със здравето, включително и с теглото. Той предизвиква изменения в протичането на всички процеси и функции в организма, което може да доведе до трупане на излишно тегло или невъзможност за редуцирането на мазнините.

Причината за това е повишаването на хормоните на стреса кортизол и адреналин, които пречат на нормалната редукция на коремните мазнини. Справянето със стреса е ключово, ако искате да успеете в това начинание.

Възраст

Колкото повече напредва възрастта ви, толкова по-трудно става да се намаляват коремните мазнини. С възрастта хормоналният баланс и метаболизмът се променят, което води до затруднение в отслабването и най-вече редукцията на опасните коремни мазнини.

Не правите правилните упражнения

Една от най-честите грешки в борбата с коремните мазнини, които хората допускат, е да правят само коремни преси. Те смятат, че само това упражнение влияе върху корема и може да помогне в отстраняването на мазнините. Това не е така.

Едно от най-важните неща е да редуцирате цялостно теглото си. Наблягайте на кардиотренировките, които ускоряват метаболизма и топенето на мазнините.

Правете упражнения за цяло тяло, така че да натоварвате всички големи мускулни групи. Така се изгарят много повече калории и мазнини. А това от своя страна намалява коремните мазнини и прави коремните мускули по-видими и релефни.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стига сте бамкали бе!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В днешно време повечето мъже и жени имат шкембета. Eдно време хората са носили корсети а сега носят кроп топове които показват несъвършенствата на телата им.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дядо ми едно време казваше, бог да го прости, защото няма мотика. Я да ми прекопаят 1 декар царевица, да видим дали ще имат корем, дали ще са притеснени и дали ще страдат от депресия. След копаенето взимат 1 душ, лека храна и ще спят като къпани.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Основната причина е изкривена стойка. Така някои групи мускули се отпускат и не работят с правилния тонус. Започнете да се изправяте.
2
1
 
12
 
! Отговори
брей преди 10 месеца
момето на снимката много дебело... горкото
1
1
 
7
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Остана и за тях да мисля хахахахаха. И с тях и без тях човек или е щастлив или не. Прекалената суета е вид робство и заболяване.