8 храни за по-бели зъби

Портокалите разграждат плаката
24 юли 2023 23:00, Михаела Лазарова
3
8 храни за по-бели зъби
Снимка: Istock

Всеки иска да има бели зъби, но е известно, че избелването от стоматолог е скъпо удоволствие. За щастие обаче не е нужно задължително да ползвате услугите на специалист. Можете да се доверите на природата и да изберете натуралните начини за избелване на зъбите. Някои храни имат изключително положително въздействие в тази посока.

С помощта на кои храни можете да избелите зъбите си доста успешно?

Натурален шоколад

Черният шоколад има много добри избелващи свойства. Той съдържа много мощни активни вещества, които намаляват плаката и спомагат за отстраняването на петната по зъбния емайл.

Такова вещество е теоброминът, който образува изолиращ предпазващ слой, който намалява отлагането на петна по зъбите и съдейства за премахването на съществуващите петна.

Ягоди

Ягодите са прекрасно избелващо средство за зъбите. Те са богати на фибри и витамини, и са много полезни за здравето и зъбния емайл. В тях се съдържат здравословни киселини, които премахват наслагванията от храна и спомагат за белотата на зъбите.

Ананас

Ананасът е друг плод с прекрасни избелващи свойства за зъбите. Той съдържа ензими, които разграждат плаката, премахват тъмните кафяви петна от кафе, чай, цигари, вино по зъбите.

Ябълки

Ябълките са превъзходно средство за избелване на зъбите. Те съдържат киселини, които премахват зъбната плака и петната. Хапвайте по една-две ябълки на ден за бели зъби. Най-добре е да ги отхапвате със зъби, а не с помощта на нож за най-добри резултати.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За здрави и бели зъби, не си пъхайте носа в чужди работи!
1
0
 
2
 
! Отговори
Поредната тъпня преди 9 месеца
Жуналистите тук, а и в техните Изтоници, явно НЕ ЗНАЯТ значението на думите, които използват. По-бели означава в някаква стемен по-бели зъби от даден нюянс. Т.е. хи4 не е нужно да са МАКС бели като на показаната красавица ;) Ерго и овесени трици да сдъвчете - вашите зъбки стават по-бели от преди минута. Никой НИЩО не ви казва за МАКС бели! Това е съвсем друга бира )))