Кои са плодовете с най-мощно антиканцерогенно действие?

Хапвайте горски плодове
30 авг 2023 14:04, Михаела Лазарова
5
Кои са плодовете с най-мощно антиканцерогенно действие?
Снимка: Istock

Плодовете са една от най-здравословните храни, които можете да изберете за своята диета. Въпреки че не е препоръчително те да са основен източник на хранителни вещества, плодовете трябва задължително да присъстват в храненето, защото са богат източник на витамини, минерали, антиоксиданти, фибри.

Всички тези хранителни вещества и елементи имат мощно действие в превенцията на рак. Плодовете имат антиканцерогенно влияние, а някои от тях се открояват с особени заслуги в тази област.

Кои са плодовете с най-мощно антиканцерогенно действие?

Нар

Нарът е плод с изключително висока концентрация на антиоксиданти. Това го прави един от най-добрите в борбата с рака. Той има мощно противовъзпалително и антиканцерогенно действие, които дължи именно на антиоксидантите в състава си.

В нара се съдържат флавоноиди и танини, които имат доказано антираково въздействие. Заради тях нарът е един от най-препоръчителните и здравословни плодове, които можете да изберете за диетата си.

Грозде

Гроздето също е много богато на антиоксиданти. То съдържа ценни вещества в семките си, които имат полезно действие в борбата с рака на кръвта или левкемията. В гроздовите семки се съдържат етерични масла, които имат свойството да потискат растежа на ракови клетки и развитието на ракови формации.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
за момите неспокойни преди 7 месеца
протеинови добавки от щедри и зрели господа за добър сън и прекрасно настроение за подвизи безчет
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
няма такива
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Оня ден пишете че вредното рапично масло било полезно за здравето. След онази глупост няма да ви чета повече измислиците. Преписвате някакви неща които нито ги разбирате нито сте ги проверили. Това е безполезно губене на време.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма такива плодове. Направете проверка на плодовете и зеленчуците по бургаските пазари, защото са поливани с отходни води. Сравнете ги с плодовете и зеленчуците в София