С 50% са скочили случаите на COVID-19 у нас

Според проф. Ива Христова това не е необичайно
26 сеп 2023 11:31, Нели Христова
54
С 50% са скочили случаите на COVID-19 у нас
Снимка: БГНЕС

"От последните два месеца имаме постоянно повишаване на случаите на COVID-19, за последната седмица скочиха с 50%", каза пред bTV проф. Ива Христова.

Тя допълни, че нищо необичайно не се случва. През годините виждаме, че през ноември е скокът на грипната вълна, както и изменчивостта на вируса и нови генетични мутации. "Преди време говорихме за подварианти на омикрон, които още не бяха в България. Всички онези мутанти, за които сме говорили, вече са тук", допълни Христова.
 И все пак промяна в клиничната картина няма. А характерните симптоми за омикрон, както и за новият му подвариант "Пирола" са повишена температура, болки в ставите, "течящ нос" и кашлица. "Но COVID-19 все пак е тежко заболяване, не минава за ден-два", каза още проф. Ива Христова.

Тя допълни, че задължително трябва да се тестваме. А вече антигенните тестове са леснодостъпни. "Не за друго, а да вземем мерки първо за себе си. Като си почиваме вкъщи по-бързо ще се оправим. Грехота е ние да сме болни и да разболеем всички наоколо", каза още Христова.

Що се отнася до носенето на маски и това сами да се пазим - си остава въпрос на наша отговорност, но и на "разумност". Според Христова тези мерки са спасили повече хора сравнение с всички останали. А вече имало и изпробвани редица антивирусни средства с доказан ефект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трибуналът няма да се размине, лелче, нямааа.....
42
0
 
3
 
! Отговори
Аха, почти преди 7 месеца
Kато дойдоха новите ваксинки и хоооп скочиха "случаите". Я си.... май ка та!
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
При грип си най-зле първите 3-4 дни. При ковид се влошават след петия ден. И след седмица влизат в болница, когато вече е късно за добро лечение.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Яжте питателна храна, не прекалявайте с алкохола, спортувайте, разхождайте се на чист въздух, подсилете имунитета и това е. Дори и да се разболеете, минава много леко.
39
3
 
10
 
! Отговори
Just saying преди 7 месеца
...повишена температура, болки в ставите, "течящ нос" и кашлица.. Нещо се обърках, за Ковид ли говори госпожата или за най-обикновен грип ? След 3 години, ако някой отново се хване на тези глупости и не е видял до сега за какъв цирк ставаше дума, най-вероятно вярва, и че Украйна и САЩ са от добрите :)
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ще се бустеризираме насила ли пак? Айде че наскоро купиха пак някаква голяма партида с ваксини, трябва да ги пробутаме някъде
37
4
 
9
 
! Отговори
Докато свят светува преди 7 месеца
Корона-вируси е имало, има , и ще има. Друг е въпросът, кой ще понесе отговорност за неадекватното и ненавременно лечение на хората ? (Които осен ковид имаха и други сапътстващи заболявания).Кой е виновен за сриването на имунитета , вследствие на повсеместното всяване на страх и паника от сутрин до вечер ?
36
4
 
15
 
! Отговори
Вие честно ли?... преди 7 месеца
честно ли ще върнете тая изтъркана театрална постановка, само и само да замажете резила в Украйна?
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Отивайте да се дупчете.
34
5
 
25
 
! Отговори
Koвидо преди 7 месеца
Има бая болни по болниците ,но вече не е като преди 2 години , хамериканското посолство вече не се занимава с ковид а с Украйна и затова има по една статийка за Ковида.
33
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 33 - ако имаш симптоми, за какво ще се тестваш? Не е ли ясно че си болен? Трябва теста да ти го каже ли? За какво ти е тоя тест, какво променя дали имаш ковид-настинка или друга настинка?
32
3
 
15
 
! Отговори
Valio преди 7 месеца
Всички разбраха дори и децата за лъжците, които изкуствено си вдигат бройките и задължително се купуват ваксини по нареждане от ***.....Дали някога няма да дойде Видовден?Е са ще почнат оня миризливия "математик"кунчев,кантара,ангелов и дъртата *** да излизат по тв-то и да лъжат и плашат хората.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Човек се тества само, ако има симптоми. Вече не се правят тестове само заради тестването. Ако нямаш симптоми, дори ида имаш ковид, за какво ще се тестваш? тестват се само хора със симтоми на ковид. Нормално е голям процент от тях да са положителни.
30
4
 
8
 
! Отговори
Пръчка в ноздрата преди 7 месеца
В никакъв случай не се "тествайте". Ако нямате температура или хрема, за кво ще се тествате? Здрав човек за какво би се "тествал" за настинка??? А ако имате симптоми, стойте два-три дена в къщи и се иззлекувайте? КА КАКВО ЩЕ СЕ "ТЕСТВАТЕ"? Не е ли ясно, че имате настинка? Що за безумие с тия "тестове"? Да им помпате "случаите", че да има с какво да плашат бабите и психично болните?
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Я върви ги доуточни с ДилаРката фон-дур-лАй.Струвами се ,че до края на месеца ще са 99%.Тоя път ще имат много здраве от РусКите попчета.
28
3
 
11
 
! Отговори
Факсинираните са преди 7 месеца
да нямате С0полива Хрема, а Рисковете от Ваксината - а на Опаковката на Ваксината - Възможни Странични Ефекти - Смърт, Парализа и т.н. и т.н. какво Му Плащаш - Важното е да не ти тече носа!
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Скочили са ви бабините въшки. Явно войната приключчва и връщате да ни тормозите с някакъв измислен коронавирус.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ми много ясно, че ще скача и ще спада. На всеки случай ли ще се вайкаме, ще цъкаме с език и ще правим драма? Хора са се разболявали и умирали през цялото съществуване на човечеството. След 100 години никой от нас сега живущите няма да е жив.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не минава за ден-два, да, минава за четири.
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Важното е, че единствено ненабодените Българиия и Румъния са с отрицателна допълнителна смъртност. В набодения запад падат като врабчета.