Кои са вредните неща за кожата над 30 години?

Правете всичко възможно да контролирате теглото си
Обновена: 11 ное 2023 16:56 | 11 ное 2023 16:50, Михаела Лазарова
4
Кои са вредните неща за кожата над 30 години?
Снимка: Istock

Кожата се изменя с течение на всяко десетилетие. Ако в двайсетте ви години е имала една структура, то в трийсетте нещата вече се променят. Първите стареещи процеси започват именно тогава и е важно да започнете да отделяте повече внимание на това как се грижите за кожата си и какво правите за нея.

Има неща, които със сигурност трябва да спрете да правите с кожата си, ако сте в трийсетте си години.

Кои са вредните неща за кожата над 30 години?

Не допускайте кожата да остане непочистена

Ако в по-ранните си години сте пропускали грижата за кожата в почистването, в 30-те си години е много важно да не го допускате. Почистването на грима и мръсотията от кожата на лицето трябва да се случва абсолютно всеки ден без изключение.

С напредване на възрастта кожата става все по-уязвима към замърсяванията и остатъците от грим. Те запушват порите, създават условия за ускорено стареене и поява на бръчки.

Над 30 години кожата се нуждае от щателно почистване и безапелационно премахване на грима всяка вечер. Това ще ѝ помогне да запази свежия си млад вид по-дълго.

Важно е да не забравяте, че остатъците от грим могат да причинят възпаления в кожата, които да ускорят процесите на стареене и да създадат условия за развитие на пъпки, дори акне.

Бъдете внимателни със съставките, ако имате акне

Акнето в 30-те години е различно от това в тийнейджърската възраст и в 20-те. В по-ранните години обикновено кожата е по-мазна, склонна да секретира повече себум и да създава условия за запушване.

В този период обикновено продуктите, съдържащи салицилова киселина са едно от главните решения. В 30-те обаче тази съставка е добре да се редуцира. Причината е, че салициловата киселина пресушава кожата, прави я по-уязвима и склонна към опъване.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: кожаакнебръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В продължение на всеки седем дни Стим Цел Клетките на червата произвеждат нови клетки и сменят старите клетки с нови и тънките и дебелото черво стават на всеки седем дни нови! Старите клетки се изхвърлят, заедно с неоснованата храна в тоалетните. Та не може ли медицината да направи така и с кожата на човека, за да спрат жените да си боядисват устните, веждите с разни кремове и да си правят силиконови устни и силиконови цинцерони?