Как да премахнете коремните мазнини

Консумирайте нужното количество протеини
28 яну 2024 12:12, Михаела Лазарова
23
Как да премахнете коремните мазнини
Снимка: Istock

Ако някога сте искали да отслабнете, може би сте забелязали, че това се случва първо на места, на които най-малко желаете. Много дами споделят, че след отслабване забелязват намаляване на гръдната обиколка например. Но колкото и усилия да полагате, вероятно все още има области от тялото, които сякаш задържат мазнинките.

Как да се сбогувате с тях, ако те са разположени в зоната на талията? Ето и няколко съвета от специалисти:

Избягвайте храни, които съдържат трансмазнини

Тези мазнини са резултат от процеса хидрогениране, при който се добавя водороден атом, променящ естествената структура на растителната мазнина. Употребата им се свързва с появата на възпалителни процеси, сърдечносъдови заболявания, инсулинова резистентност и натрупване на коремна мазнина (при наблюдения и проучвания върху животни). 6-годишно проучване установило, че маймуните, които консумират храни с високо съдържание на трансмазнини, са натрупали 33% повече коремни мазнини от тези, чието меню изобилства от храни с високо съдържание на мононенаситени мазнини.

За да намалите мазнините по корема, четете внимателно етикетите на съставките и избягвайте продукти, които съдържат трансмазнини. Най-често можете да ги срещнете под наименованието „частично хидрогенирани мазнини“. Независимо дали се опитвате да отслабнете, ограничаването на приема на трансмазнини ще подобри общото ви здраве и благосъстояние.

Проследявайте приетите калории

Най-основният подход към отслабването е изгарянето на повече калории, отколкото консумирате. Според популярното мнение, 3500 калории се равняват на един килограм мазнини. Ето защо, вие сами можете да пресметнете колко калории да намалите, за да отслабнете. Ако изгаряте 500 калории повече всеки ден, в продължение на една седмица, това ще доведе до загубата на цели 3500 калории (или 1 кг).

Можете да изчислите вашият ИТМ (Индекс на телесна маса) и да видите кое е идеалното тегло за вас. Дори да не започнете да отслабвате в областта на талията веднага, със сигурност намаленият брой калории ще ви накара да се чувствате по-добре, като видимо „приберете“ коремчето.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
5
 
! Отговори
Британски учЕн преди 3 месеца
Само гейовете се грижат за външният си вид, истинският мъж се грижи единствено и само са банковата си сметка. Имаш ли пари - имаш всичко.
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В последните години започнах да променям хранителните навици. Най-важното е да спрете всякакви преработени продукти. Маргарин, салами, течен шоколад, сладолед, газирани напитки, бира от евтината... Вечер ям малко и поне 3 часа преди лягане.
20
1
 
0
 
! Отговори
KUKU преди 3 месеца
До Анонименколко калории са 2х100 със салата и една пържола?
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То сега е модерно да се носят овърсайз пуловери няма кой да види коремните ви мазнини ако имате такива.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Забелязал съм, че в България е модерно хората да имат голям корем и ако след определена възраст някой има нисък процент мазнини и оформени коремни мускули, хората започват да го гледат подозрително и да го отбягват.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
3500 калории със сигурност не са 1 килограм мазнини. По-скоро към 400 грама. За да отслабнете 10 килограма ще трябва да изгорите към 80 000 калории. На ден на средностатистически човек му трябват около 2200 калории. Ако приемате нагоре - качвате, ако приемате по-малко - отслабвате. Едно Биг-мак меню с кола е около 1600 калории.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 11 Всеки сам си отговаря за здравето. Няма кой да мисли за теб, освен ти самия. Има много начини да избягваш и трансмазнини и каквото се сетиш- да по- трудно, може и по- скъпо, но е възможно. Бях дебел, тъпчех се с доста вафли, чипсове, газирано, по 2 порции ядене. Един ден се взех в ръце, рязко спрях всички ***, почнах спорт и вече 15 години съм в прилична форма
15
8
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 3 месеца
Коремни мазнини е равно на плюскане до припадък, телевизор и палмови продукти. Три декара за. д.ни.к се постигат много лесно така. Справка-тези дето живеят около палми. Жените по точно
14
4
 
9
 
! Отговори
нафърфорий преди 3 месеца
Има една изпотана от времето техника за топене на излишните мазнини: Първият етап се нарича "Ко-шъ-ям", а Вторият е, за напреднали и се нарича "Няма-ко"!
13
7
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 3 месеца
Мазнините се премахват със секс. Истински. Между мъж и жена.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С липидосукция, но глад си трябва. Няма никакви диети, а просто трябва да намалите приема на храна много. Йо-йо ефекта е познат като г3 глава затрива. Просто свикнахме да се тъпчем, едно време майка ми като направеше кекс една тава, ядяхме го цялото семейство за 2 дни с кисело мляко. Сега всеки плюска сладки продукти и се прехранва многократно.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как да избягваме трансмазнините,като пазара е пълен с тях?Не е ли по-добре да бъдат забранени за производство и внос,ако някой мисли за здравето на хората?
10
4
 
12
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Какви диети какви плодове защо лъжете Просто е хранете се умерено двигателна активност и мисъл това е за цял живот Няма нужда от диета просто трябват правила в живота
9
8
 
7
 
! Отговори
не губете кураж преди 3 месеца
С диетата на Лидия Ковачева - чай и плодове - олекотено гладуване. След продължително такова е нужно и правилно захранване.
8
5
 
6
 
! Отговори
коремните мазнини ли преди 3 месеца
за каки и моми срамежливи е редовна кккрраватна гимнастика с щедри дарители на протттеееинови добавки за весело настроение, удовлетворен живот и сияйна кожа
7
4
 
6
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 3 месеца
Няма как.Може цялостно да свалите килограми но тия на корема не се махат само с движение и диета.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като Шиши Пеевски - със скалпела :)))
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 4 от 3 Баш пък на село най-много се жули ракия и вино. И колкото и да си работлив, алкохолът ти разказва играта накрая, щото там и ракията и виното са хубави, не като от магазина, но се пият в големи количества.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преместете се да живеете на село и сами си отглеждайте храната. Копането и чистата храна ще оправят работите.
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 1 И аз не се движа, но съм слаб, но моето не е вредна диета, а алкохол. Не ми се яде от алкохола. Аз ако не изпия днес 2 литра вино не съм аз.