Кои храни и напитки ни правят подпухнали

Вкусни, но от тях имаме вял вид
7
Кои храни и напитки ни правят подпухнали
Снимка: Istock

Колко често сутрин се будите подпухнали в лицето? Подути очи, вял вид... С напредване на деня подуването леко спада, но все още се вижда, че видът ви не е съвсем свеж. Първото, за което трябва да се замислите е как се храните. Храните и напитките винаги са първото нещо, за което организмът ни алармира, ако те не са здравословни.

Ако искате да се събуждате по-свежи, вижте кои 10 храни и напитки да ограничите от менюто си. Не забравяйте и да пиете много свежа вода. В случай, че подпухването не намалява или е свързано с други симптоми, обърнете се към лекар.

1. Соевият сос може да причини подуване на тялото и лицето – Това е така, защото обикновеният сос съдържа много сол. Но дори и да ползваме такъв, който е без сол, в него може да има глутен, който да причини подпухване на лицето. Това важи за всички храни и продукти със съдържание на глутен.

2. Захарни изделия и напитки – Честата консумация на захар може да причини задържане на излишни течности. Също така, за захарните изделия и напитки е доказано, че влошават състоянието на кожата, което също се отразява на това дали изглеждаме свежи или не.

3. Мляко и други млечни продукти – Въпреки ниското си съдържание на сол, млякото е друга храна, която причинява подуване на лицето, особено прясното. Млякото съдържа лактоза, която много хора трудно усвояват, но не подозират това. Лактозната непоносимост може да се развие на всяка възраст.

Ако имате симптоми като подуване на корема или подпухване на лицето след консумация на мляко и млечни продукти, като сирене, може би имате непоносимост към лактоза.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Е преди 4 месеца
Хайде пак преписано, без да се помисли. Не сме азиатци, за да имами проблем с лактоза. Вероятно има единици българи, но още не съм срещал страдащ. Кой по нашите земи може без мляко и продукти от него. Това е залегнало в нашето хранене.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Някой кремове за лице и сладкото
4
3
 
2
 
! Отговори
Трифон преди 4 месеца
Газирано с бира и 700мл водка, безотазно подпухване. Дозата е за 150кг мъж пияндур, но схващате идеята. Ходете на лозето вместо да сетъпчете.
3
3
 
7
 
! Отговори
Гадняр преди 4 месеца
Статията в гениална! Мисля да я принтирам и са я сложа в рамка на стената. :)))
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мераклийско.
1
2
 
14
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 4 месеца
Cнoщнитe...