Чудовищно (видео)

Колко голяма е Мадона, какво значи да си фен, какво значи думата незабравимо. От нас за вас
30 сеп 2008 18:05,
99
Чудовищно (видео)
Жената спектакъл. Мадона. Снимки: Dnes.bg

Преди и по време на шоуто

Атина, Гърция, 27.09., 8,30 часа, в хостела

В края на септември в Атина е топло. Подухва лек хладен утринен вятър. Акрополът се извисява гордо. Четирима души стават рано. Трябва да сме първи. Първи на опашката за първия ред на Концерта. Този на Мадона. За мен е първи. За Иво - също. За Фло - седми, за Станислав - четвърти. Това е последният й концерт в Европа. Луда работа.

Закусваме. В хостела закуската е само от сладки неща. Така е, гърците обичат да си подслаждат живота.

Чудя се за какво ставаме толкова рано. „Та ние даже закъсняваме!!!“, казва Фло и клати възмутено руса грива. Да, вярно е, хората висят по няколко дни и спят пред стадиона, за да могат да са най-близо до сцената.

„Добре“, клатя примирено глава. „Но съм сигурен, че гърците ги мързи и няма да са толкова рано там!!

9,30 часа, пред стадиона

Хващаме бързо метрото за Кифиса. Атинското метро е супер – вози навсякъде и е доста чисто и новичко. Всъщност цялата Атина е доста лъсната за Олимпийските игри през 2004 г.

Стигаме олимпийския комплекс. Пред входа вече са опънали сергии с пиратски тениски, гащи и гердани с образа на Мадона. Тълпи от фенове няма. Има около петнайсетина души, сгушени под вече доста острия вятър.
„А, не, не може да се чака тука. Стадионът е доста далече. Това не е входът, нали вчера бях тука. Тези тук не са в час“, казва Фло.

Тръгваме по обиколни пътища. Няма кьорав човек. Гърците са мързеливи, знаех си аз.

10,00 часа, на стадиона, Нечувано

След 20-минутно ходене и лутане стигаме О.А.К.А (така му е съкращението пък), който е впечатлително красив. И огромен. Капацитетът му по официални данни е 71 000 души. В сравнение с него националния ни стадион прилича на пясъчник за 3-годишни.

Табели за концерта на Мадж не се виждат.

Виждаме бариера с охранител. Питаме любезно на английски това ли е входът за концерта. Младежът кима отривисто и ни кани. Боже, какъв късмет – първи сме.

Нещо обаче не е в ред. Виждаме входа, през който тълпи служители вкарват сандъци и всякаква техника – оттук най-вероятно ще влезе Мадона.

По-нататък има и вход, на който пише, че е входът за терена, но пак нещо не е като на картата. А няма и никакви крещящи почитатели. Само редици химически тоалетни. Е, на нас тоалетни не ни трябват.

Или сме първи, или не знам. Решаваме да влезем откъм входа за сцената, за да питаме някого.

Никой не ни спира и не ни пита нищо. Влизаме на терена и гледаме как строят подиума. Нечувано. Носим торби с вода и храна, в които може да пренесем гранатомет, бомба, че и с танк бихме могли да нахлуем.

Седим около час и решаваме, че трябва да намерим някой компетентен. Натъкваме се на една жена, която, като чува как си говорим на български, ни пита: „Вие закъде бе, деца?“.

О, я виж ти. Оказват се няколко българки, които работят на стадиона. „Ама вие много рано, то ще пускат чак след 5 часа“. Е, да ама ние... 'щото искаме да сме първи.

Ами... обикаляйте, не знаем и ние как и откъде ще пускат. Връщаме се на терена и там питаме един прилично изглеждащ мъж в костюм, той нищо не знае. Питаме една мацка с бадж – и тя не знае. Не ни и питат ние какви сме и как така се разхождаме. Древногръцко спокойствие.

Най-накрая един лют грък ни пита къде са ни служебните карти. Какви служебни карти, бре, ние сме фенове, търсим къде да се наредим.

„Ами не може така да нахлувате!“. Ама ние не сме нахлули, просто търсим входа и информация. „Сори. Ужас, ужас“, фъфли гъркът и ни извежда навън, ама и той не знае входа.

Междувременно охраната е смъмрена по звена, целият стадион се оглася от бурни елинистични крясъци. Ние пък се пъчим гордо, създали сме суматоха. Ама бива ли така, бе, ще дойде някой и ще ни взриви Мадоната.

Най-накрая дойде някакъв охранител и с пелтечене и кофти английски ни заведе до входа на стадиона, който беше вече отворен и на който чакаше и малка групичка фенове.

11,30 часа, Чакането

Да си фен, си е цяла професия. Носиш: картон за сядане, може и палатка, торба с ядене и пиене, метакса, ако си в Гърция, или узо, карти за сантасе, белот и там каквото дойде, крем срещу изгаряне, пуловери, якета или бански – в зависимост от атмосферните условия.

Към 15,00 часа всички наставаха. Така се правело. Вдигаш се и се пренареждаш за атака, като отворят вратите, да тичаш. При нас тичането се очертаваше лошо. Първо надолу по някаква наклонена пътека, после до стадиона и след това към терена – има-няма 800 метра.

До 17,30 набивахме крак. Много е гадно, не можеш и да мръднеш до тоалетна, щото означава да те прередят. Вече чакат около 2000 души, лоша работа.

Най-накрая отвориха вратите. Мария Мутола ряпа да яде. Четиримата тичахме като луди. Цялата тълпа буквално помете и полицаи, и охранители, които бяха направили три контролни поста. На повечето хора така не им и провериха билетите. То как ли ще хванат някой в тази лудница. За проверка на опасни предмети или професионални апарати – да не говорим.

Тичане, тичане, тичане. Успяхме. Трети ред. Ще гледаме Мадона на един дъх разстояние. Пред нас бяха само част от тикетите (тези със специални по-скъпи билети, които ги пускат 15 минути по-рано от останалите).

И така чакаш полуседнал, полуправ, полумъртъв. Вода не пиеш, защото не може – ще те прередят, ако ходиш да се облекчаваш. Това е положението.

8,30 часа, русо, мило - Робин

Стадионът постепенно се пълнеше. Облаците лошо пълзяха над атинското небе. Лоша работа. Така и не заваля над стадиона, над другата Атина наваля.

В 7,30 часа точно започна Робин. Това е една шведска изпълнителка, която е доста руса, симпатична, пее сладки песни, изглежда мило и подгрява Мадона. Представям си, ако Робин нещо сгафи, как Мадж я млати със стойката за микрофона.

Всички се радваме на Робин. Гърците отзад сумтят и се цупят. Да се цупят.

21,30 часа, Голямото избухване

Мрак. Стадионът е претъпкан. По трибуните има правостоящи. 65 000 човека. Така написаха на следващия ден гръцките медии.

Мултимедия, захарно топче и накрая Мадона на трон. Руса, слаба, много слаба, не може да си представите колко слаба е тази жена.

Тялото й – толкова стегнато и мускулесто. През всичките два часа не се спря – да се движи, да скача на въже, да танцува, да пее.

Изпя само една песен на плейбек. Vogue – страхотна, танцуваща с мръснишки жестове. Human Nature, Like a prayer...

Мадона пие ракия с цигански оркестър... На виковете „Мадона, Мадона“ се смееше и намигаше, флиртуваше.

Никога няма да има изпълнител с подобна харизма. Никога, никога. Шоуто й не е концерт, а цял спектакъл. Както винаги е било.

Нямах глас, нямах сили. Лицето й отблизо не е като на снимките. Има бръчки по тежкия сценичен грим, но е толкова нежна и мила. И в друг момент изглежда като истинска кучка. И това е част от играта – да доминира и да командва публиката.

Гръцката публика обаче се оказа доста смотана. Само хората около сцената подскачаха и танцуваха. Отзад в по-голямата си част и по трибуните цареше необяснима неподвижност.

Сякаш хората бяха дошли, за да кажат после: „Бях на концерт на Мадона“.

Ако концертът беше в България, Мадона щеше да пее цяла нощ, защото съм бил на адски много концерти навсякъде по света и мога да кажа, че българската публика е най-емоционалната и признателната.

Когато се случи циганската част от концерта, публиката живна и Мадона почна да се хили, явно й допадна балканският нрав и до показване на средни пръсти не се стигна, както се случи на концерта във Виена.

Иначе Мадж благославяше публиката с Come on mother fuckers! и разни такива приятни обръщения, типични за нея.

Накрая след 2 часа последва и Game Over. Ако имате път към Щатите, турнето продължава там през октомври и ноември. Не е за изпускане. Give it to me!

 


0,00 часа, Голямото излизане

Ако си мислите, че 65 000 души е невъзможно да бъдат превозени, жестоко се лъжете. Специално заради концерта метрото работеше до 2,30 часа. По принцип в събота влакчето работи до 1,00 часа.

Огромната тълпа пред метростанцията се топеше за минути и за 15 минути след излизането от стадиона бяхме в метрото и след още 20 – в хостела.

Мадона стъпи на Балканите. Концерт в Будва и в Атина... дано на следващото турне след две години (надявам се) да дойде в София. Наистина няма да съжалява. Както и вие.

Преди и по време на шоуто

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Bqh na koncerta na Kylito ... ami kakvo da kaja. razo4arovah se malko. ne be6e mnogo zle, pee devoi4eto, no mnogo gre6ki v horeografiqta, osvetlenieto i t.n. Da ne govorim, 4e ima6e stra6no mnogo kopirani ne6ta ot turneto na Madj ot 2006.Madonna ostava nenadminata ! Tova e edno qvlenie - nqma analog. Peene, tanci, horeografiq, tolkova slojno e da se sy4etae vsi4ko. Razbira se, koito ne razbira moje da govori vsqkakvi ne6ta i da blesti s nerazbiraneto si.Skoro bqh na Magiosnika ot OZ, horata sy4etavat i viedeo projekcii v samata postanovka. Razbira se v BG 6te se kaje, nemoje da pusnem video tova e teatyr....Trudno, napravo e po4ti nevyzmojno na 4ovek roden v robstvo da misli svobodno i obektivno.Nujno e neveroqtno samootri4ane za da se progledne.
97
2
 
0
 
! Отговори
Bitch преди 15 години
Видеото е от автора на статията , на теб какъв ти е проблема????
96
2
 
0
 
! Отговори
КАК НЕ ВИ Е СРАМ!!! преди 15 години
ЗАПИСЪТ Е ПИРАТСКИ - ЗАСРАМЕТЕ СЕ И ГО МАХНЕТЕ.ЖАЛКО ЗА АВТОРИТЕТА НА ИНВЕСТОР И ГРУПАТА КАТО ЦЯЛО.
95
2
 
0
 
! Отговори
Nataliq преди 15 години
Produljavam da cheta glupavi bg biseri.....MADONNA e zvezda, a vie ste trygnali da q sydite za tova 4e izglejda dobre na 50! A ZA6TO NE PITAM AZ?!?!?.....p.s. nikoga nqma da se opravim da znaete!
94
2
 
0
 
! Отговори
GlobalAdmin преди 15 години
С какво моя коментар е бил по-различен от коментарите на другите, та точно моя беше изтрит?
93
2
 
0
 
! Отговори
Mod преди 15 години
Драги, това тук са коментари към статии, а не форум => това не е място за дискусии, а спамерите не са добре дошли.
92
2
 
0
 
! Отговори
GlobalAdmin преди 15 години
Няколко коментара тук ми бяха цензурирани. Сайтът е добавен в черния списък. При това положение няма да се хабя да ти отговарям. Това не е нормално място за дискусии. Ако искаш може да пишеш в нашия форум.
91
2
 
0
 
! Отговори
Влади преди 15 години
GlobalAdmin, не зная какъв ти е проблемът, но очевидно се корени някъде дълбоко в психиката ти. Подминах в предния ти пост това, че щом не ти харесвала някоя певица, значи тя не трябва да струва за никого и няма хитове. Кой си ти да определяш такива неща? Има си статистики за целта. Прегледай ги и после говори. Хитове имат и Марая, и Джанет, и Кайли и т.н. Имат такива, за каквито Мадона само може да си мечтае. Пример: два от общо 18 номер едно хита на Марая в "Билборд" са на първите две места по брой на седмици на върха на класацията за цялата й история. Тя е стояла най-много седмици под номер едно, още на осмата година от кариерата си е надминала Мадона по брой на първите места. Да не говорим, че е и най-продаваната изпълнителка за всички времена. Но това са само примери. И Мадона има своите постижения, но ОТКАЗВАМ да приема, че някой може да ми промива съзнанието, че такъв човек е красив, че е чаровен и приятен за гледане. Няма как да стане. Наистина,GlobalAdmin, имаш много странен и малко извратен вкус. И ако обичаш, спри да намесваш майка ми, която на годините на Мадона изглежда сто пъти по-добре от нея, въпреки че няма пластики, няма ботокс навскъде, била е болна от рак и е работила цял живот. И погледни повечето средностатистически жени у нас и ще видиш, че ако те разполагаха с имането на стринка ти, то щяха да са нещо средно между Дженифър Гарнър и Латисия Каста. Но ти си заслепен. Виждаш само това, което ти отърва. Аз се отнасям много критично към всички мои любими изпълнители. Харесвай и Нина Николина, ако искаш. Това няма значение. Важното е, че не можеш да натрапваш мнението си и да го определяш като единствено и официално. И знам отлично, че всеки има кофти моменти и може да изглежда зле, но при Мадона това е перманентно. Грам секс излъчване няма, а се опитва да мине за възхитителна. Да не говорим, че прекалява с фалшивото си виене.
90
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
трябва да си еб.ахти герантофила да се възбуждаш от мадона....
89
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПРЕДИ ХОРАТА БЯХА ЗАЕТИ ДА И ЗЯПАТ *** И ЦИЦИТЕ И МНОГО НЕ СЕ ЗАСЛУШВАХА,АМА ОТКАКТО ТЕЗИ И ЧАСТИ ТРЪГНАХА СТРЕМИТЕЛНО НАДОЛУ,ХОРАТА РАЗБРАХА ЧЕ ВЕЧЕ ОСВЕН ЧЕ НЯМА КВО ДА СЕ ГЛЕДА НЯМАЛО И КВО ДА И СЛУШАТ.ПРОСТО ПОП-PROSTITUTE ВЕЧЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ВЪЗРАСТТА ЗА ТАЗИ РАБОТА.all madona fans can blow me,including the gays!
88
2
 
0
 
! Отговори
ПОП- преди 15 години
ПРЕДИ ХОРАТА БЯХА ЗАЕТИ ДА И ЗЯПАТ *** И ЦИЦИТЕ И МНОГО НЕ СЕ ЗАСЛУШВАХА,АМА ОТКАКТО ТЕЗИ И ЧАСТИ ТРЪГНАХА СТРЕМИТЕЛНО НАДОЛУ,ХОРАТА РАЗБРАХА ЧЕ ВЕЧЕ ОСВЕН ЧЕ НЯМА КВО ДА СЕ ГЛЕДА НЯМАЛО И КВО ДА И СЛУШАТ.ПРОСТО ПОП- ВЕЧЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ВЪЗРАСТТА ЗА ТАЗИ РАБОТА.all madona fans can blow me,including the gays!
87
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПРЕДИ ХОРАТА БЯХА ЗАЕТИ ДА И ЗЯПАТ *** И ЦИЦИТЕ И МНОГО НЕ СЕ ЗАСЛУШВАХА,АМА ОТКАКТО ТЕЗИ И ЧАСТИ ТРЪГНАХА СТРЕМИТЕЛНО НАДОЛУ,ХОРАТА РАЗБРАХА ЧЕ ВЕЧЕ ОСВЕН ЧЕ НЯМА КВО ДА СЕ ГЛЕДА НЯМАЛО И КВО ДА И СЛУШАТ.ПРОСТО ПОП- ВЕЧЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ВЪЗРАСТТА ЗА ТАЗИ РАБОТА.all madona fans can blow me,including the gays!
86
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аве то май наистина имало фанатизирани фенове на тъз лелка, аз не знаех. Не сте ли разбрали че тъз е най-натруфената фешън икона която няма нищо общо с музиката. Това е мтв помията в най-ярката си форма: лъскава визия, гъзещи се гърли и ***, мега продуцент на поп хитове, блестящи костюми на всеки 2 минути - къде е музиката само не разбрах....
85
2
 
0
 
! Отговори
Anonimna преди 15 години
Излъчването на Мадона е като на бегач-маратонец малко преди да припадне. Няма достойнство, няма интелект, няма достолепност. Нещо, което да те грабне освен въпросът - абе тая яде ли въобще и колко ли й струва костюмчето?
84
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо не оставиш хората да имат свое мнение? Юлиан Вучков на млади години....Който не е с мене е против мен. Разбрахме твоето мнение, няма лошо да разберем и на някой друг.
83
2
 
0
 
! Отговори
GlobalAdmin преди 15 години
Зле ти е главата. Това е любителско видео. Който се интересува, да си намери ДВД-то с официалното видео от Confessions Tour. Видеото спечели награда Грами за най-добро дълго музикално видео.
82
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много зле изглежда това видео...Мадона никога не е можела да пее на живо, но сега и танците и песните и са гола вода. Все едно гледам някой от последните клипове на Майкъл Джексън- страхотен изпълнител, но вече развалина...
81
2
 
0
 
! Отговори
GlobalAdmin преди 15 години
80, пуснах линк със снимки на Мадона, но беше цензуриран (както и линк с концерта на Кайли). Мини в нашия форум и виж за какво става въпрос и тогава пак говори кой как изглежда. Вътрешната злоба я виждам у теб и вероятно на снимки приличаш на блатна вещица ти. Тук е мястото и *** да цензурират и твоя обиден пост. Твоя си работа коя намираш за красива или женствена, виж снимките и пак говори. Пък ако си с извратени представи, няма кой да ти помогне. Под нивото ми е да тръгна да ти вадя лоши снимки на Шарън Стоун или коя да е друга освен ***, за която съм сигурен, че прилича на блатна вещица, за да ти доказвам коя изглежда по-зле. Сега пък виждам, че бледия цвят на кожата ти пречел. Аз пък това го намирам за положително, а ти си търси някоя *** да не ти белее. Колкото до Марая Кери, аз по-водниста и безвкусна музика от нейната не знам. Тя изобщо има ли един хит, който да ми хареса на мен? Ето това е пример как от нищо се прави уж нещо, а то пак е нищо. Сипи си кола, разреди я с 95% вода и пий - ето това са нейните песни. Това е некадърната музикално певица. Разбира се, има и овце, които я харесват. Да коментирам ли също как изглеждаше Кайли на концерта на живо? Не е като на снимките от преди години. Но, хайде, не съм с лошо отношение към нея. В музикално отношение относно песните Кайли е втора категория след Мадона. Както казах, бил съм на концерти и на двете, Мадона даже отдели специални минути за диалог с феновете, насочи към мен микрофона по време на La Isla Bonita и т.н., явно е, че си нямаш понятие за личност, харизма и общуване, че говориш наизуст и със злоба. За хард кенди също казах, че не ми харесва достатъчно - това трябва да ти говори, че не я харесвам на всяка цена фанатично, а напротив, реалистично. Но пак в албума има нелоши песни, които станаха хитове и се въртят по радиата и телевизиите. Вече казах, че не ме интересува каква хореография имала Джанет щом няма добри хитове. Аз съм достатъчно доволен от хореографията на Confessions Tour. В последните 10 години има много хитове, а като на теб не ти харесват, значи не си в час и може да си гледаш работата. Както казах и преди, "Разбира ти *** от кладенчова вода".
80
2
 
0
 
! Отговори
Влади преди 15 години
79, аз съм последният човек, който някой може да обвини в ейджизъм. Но много добре си правя сметка и виждам нещата. Сравни просто снимките на Тина Търнър, която е на 69 и на Мадона на 50 от последните им турнета. Първата изглежда монументално на сцената, докато втората в следствие на пластики, хранене с грубки и вътрешна злоба прилича на блатна вещица. Не ми казвай, че гримът прави чудеса. Това е валидно за всеки. При Мадона и с грим, и без пак нещата са много противоречиви и неугледни. Нищо женствено няма у нея. Погледни ръцете й, последната пластика на скулите (ако си фен, няма как да си пропуснал тези снимки). Ким Катрал я дадох за пример произволно. Сещам за Ким Бейсингър, Шарън Стоун, Маделин Стоун, Джулиан Мур, които също са около 50 и изглежда красиви, достойни, женствени, изпълнени с цвят за разлика от бледата Мадона.И не ми говори кой колко хита имал. Провери си сметките колко номер едно хита има в САЩ Мадона. После виж колко има Марая Кери, например за доста по-кратка кариера и по-малко издадени сингли. И друг факт: албумът на Мадона "Hard candy" продаде точно толкова, колкото и "Discipline" на Джанет в САЩ. Да не гворим какво представлява турнето на последната и Мадона само може да си мечтае за подобна хореография. Не казвам, че тя няма попадения, но от десетина години боксува здраво. За личност, харизма и общуване не ми говори и сравнявай. Имал съм възможност да говоря лично с Кайли, например. Бил съм и на достатъчно концерти на различни артисти и, повярвай, подобно отношение като това на Мадона няма никъде. И това не е стил, а принципно поведение. Дори в сегашните си интервюта все още й се ще да кажа, че целта й е да е по-известна от Господ и да си покаже анатомията. За жалост нейна, гледката е потресаваща. Както казах, липсата на женственост е очевидна.Има много факти, които могат да се приведат и "за", и "против". Аз не отричам качеството на продукцията й от 90-те. Отричам личността й, както и 80-те и 00 периодите й. И не разбирам защо феновете й са толкова фанатизирани. Очевидно, има от какво да я защитават, но това, определено, не е моята злоба, защото не изпитвам нищо към нея освен съжаление за феновете й. Как ги е заслепила една некадърна музикално, отблъскваща визуално и тъмна личност като нея. Но каквато певицата, такива и почитателите. За мое щастие, не съм един от тях.
79
2
 
0
 
! Отговори
GlobalAdmin преди 15 години
78, поредното злобно мнение. Що не вземеш да покажеш снимка на *** на 50 години да видим тя пък как изглежда? Допускам, че *** ще се окаже баба, болна от анорексия.И предполагам не искаш да ти търся лоши снимки на Ким Катрал.За последния албум на Мадона и аз я критикувам, но той пак е по-добър от много други. Тя беше вдигнала доста високо собствената си летва, та сега да си търсите повод да хвърляте кал. Само преди две години издаде брилянтен албум с хитове, които биха всякакви рекорди по първи места (Hung Up, Sorry). Провери кой държи първите места и за колко по ред седмици и месеци преди да коментираш кой диктувал правилата. Турнето и беше брилянтно. Бил съм на поне 15 концерта на различни групи и нищо не може да се сравни с концерт на Мадона.Сравняваш Кайли с Мадона? Ало, ти къде си? Бях на последните концерти и на двете (Confessions Tour и Kylie X). Колкото и да не е зле Кайли , Мадона е нива над нея. Споменаваш Тина Търнър - а тя на колко години според теб е и как я сравняваш с Мадона? Нали беше против бабите? Джанет Джаксън - коя е тая и има ли поне 1-2 хита, които аз да харесвам? Елитът е Мадона - провери в книгата на рекордите Гинес ако искаш - най-печелившата певица е тя. За харизма, чар и общуване с феновете явно изобщо си нямаш понятие - аз съм фен и знам по-добре от теб как общува с феновете (на един метър съм бил от нея и затова и знам също как перфектно изглежда на живо).

Спонсорирани публикации