Акциите на Meta се сринаха с 15%

Компанията е собственик на Facebook и Instagram
25 апр 2024 22:10, Инна Ангелова
16
Акциите на Meta се сринаха с 15%
Снимка: Biljana Jovanovic от Pixabay

Акциите на "Мета" (Meta Platforms Inc) днес се сринаха с 15% на извънборсовия пазар, преди началото на официалната търговия на Уолстрийт. Това предизвика разпродажба на ценните книжа на някои от най-големите американски технологични компании, предаде Ройтерс.

До разпродажбата на пакети от акции се стигна, след като от американската компания казаха, че ще са нужни няколко години преди да се отплатят огромните му инвестиции в технологиите, базирани на изкуствен интелект. Спадът на стойността на акциите на "Мета" намалява пазарната капитализация на корпорацията с над 180 млрд. долара, посочва Ройтерс.

Технологичната компания Meta Platforms Inc е собственик на социалните мрежи Facebook и Instagram.

Разпродажбата на акциите на водещи технологични корпорации, които разработват технологии с изкуствен интелект, предизвика спад от между 2 на сто и 5 на сто при стойността на ценните им книжа. Сред губещите са акциите на "Майкрософт" (Microsoft Corp), "Алфабет" (Alphabet) и "Снап" (Snap), посочва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: MetaFacebookСАЩакцииборса
Още от САЩ
Най-големият проблем на САЩ не бил икономиката, а южната граница
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Овчар антикравар преди 1 седмица
Станах рано и започвам да си посипвам главата с пепел от печката. И така цял ден. Няма вече да мета.
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русифилите предизвикаха сриването на мета . Ако метяха шяха да дадат пример и други да метат . Кой ше се изтропа на метеното ?
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 7. Ти нормален ли си къв си? Хахахахахаа. Какви ги сънуваш? Асандж Масандж. Ахахахаха. Този който е умен не гледа на това срив а като намаление на един продукт.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Първо не са 15 а 10.56 процента. Второ са нагоре с 53 процента за последните 6 месеца. И с над 1000 процента нагоре от както са пуснати акциите преди около 11-12 години...
9
0
 
4
 
! Отговори
ФАЛИТ преди 1 седмица
Дано фалират или се сринат, но този път окончателно!!!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хах, стана въпрос за българите. Нищо не става от тях.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
5 форекс ги хвалеха и пробваха да зарибят много отдавна точно тия от он еър. После почнаха с криптото. Сега мажат за ИИ. Гледам си проспал събитията в последните 20 години. Ако имаш малко акъл щеше да знаеш че борси няма, всичко е политика и лъжа. Сноудън много нагледно показа, Асандж също в Уикилийкс седят документите показващи индустриален промишлен шпионаж, манипулаци спекулации. Много е жалко защото това се преподава и в икономическите училища. И разбираш че трябва да си връзкар или измамник
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
балончета ,въздух под налягане . Ивестирайте във военопромишленият комплекс там ако ви допуснат печалбите са доста по големи.
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българите хал хабер си нямаме от трейдинг и борси и активи и тн и тн. Различна култура сме. Въпреки че сега прогнозирам, че след ограничаването на рекламите за хазарт, тука ще плъзне и тая чума наречена forex trading с гурута мурута и тн. А разликата между онлайн казината и т. нар. модерен трейдинг е 0. Разчита се на същата група от наркомани
4
3
 
1
 
! Отговори
От Язе преди 1 седмица
Пояснявам за неразбралете доле - на 25.04.2023 - цената на акция на метата - $207, на 25.04.2024 - цена на същата тая акция - $442. Как си вика - все така да се срива!
3
0
 
2
 
! Отговори
До язе преди 1 седмица
И как сте се ками сас 120?
2
4
 
5
 
! Отговори
Ахаххаа преди 1 седмица
Какво става програмистчетата? Май сфърши Вашата а? Оставате бе работа и Америка се срина а?
1
7
 
1
 
! Отговори
Язе преди 1 седмица
Сринаа са с 10% след като са качия с над 120 в последните 12 месеца. Днеска както всеки ден са в час с нещата.