С песни на Висоцки изпратиха актьора Андрей Баташов

Приятели и колеги се преклониха пред актьора
Обновена: 30 ное 2010 14:56 | 30 ное 2010 13:26,
82
С песни на Висоцки изпратиха актьора Андрей Баташов
Снимка: БГНЕС

Песни на Висоцки звучаха по време на поклонението пред актьора Андрей Баташов днес в Народния театър "Иван Вазов".

До затворения бял ковчег – с портрет на артиста над него – бяха майката на Андрей Баташов и съпругата му.

"Не мога да казвам думи за такива случаи, но ще ви разкажа за една от ролите на Андрей Баташов – на Деметрий от "Сън в лятна нощ", каза на церемонията директорът на Народния театър Павел Васев.

"Това беше роля на човек, който излъчва любов и най-благородни чувства. Такъв беше Андрей и в живота – в последната си роля на човек, който излъчва обич и любов. Такъв ще го запомним ние, колегите му от Народния театър," допълни Васев.

"Хубаво е, че има толкова много хора, но си мисля дали бяхме достатъчно до Андрей, когато повече имаше нужда, отколкото сега", каза през сълзи актрисата Теодора Духовникова.

На дълга опашка пред театъра се бяха наредили приятели, колеги, почитатели на Андрей Баташов, политици, между които много представители на НДСВ – партията, от която актьорът беше депутат в предишното Народно събрание.

Днес последно сбогом му казаха председателят на НДСВ Христина Христова, Огнян Герджиков, Соломон Паси, Весела Драганова, Анелия Мингова, Пламен Константинов, Милен Велчев и други представители на партията.

Своя ред да се разделят с актьора изчакаха също председателят на парламента Цецка Цачева и министърът на културата Вежди Рашидов.

"Искам да си спомням за усмивката на Андрей, за неговия аристократизъм, за присъствието му, искам да го помня като символ на съвременния български театър", каза Цецка Цачева.

"Българската театрална сцена обеднява без Андрей Баташов – той беше прекрасен, знаков актьор, който й беше много необходим", посочи и министър Рашидов. 

Истинска, голяма звезда нарече покойния си колега заместник-председателят на Съюза на артистите Валентин Танев.

"Андрей имаше такава харизма, с която много малко хора са дарени", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
33
 
! Отговори
sea преди 13 години
Жалко

Спонсорирани публикации