С песни на Висоцки изпратиха актьора Андрей Баташов

Приятели и колеги се преклониха пред актьора
Обновена: 30 ное 2010 14:56 | 30 ное 2010 13:26,
82
С песни на Висоцки изпратиха актьора Андрей Баташов
Снимка: БГНЕС

Песни на Висоцки звучаха по време на поклонението пред актьора Андрей Баташов днес в Народния театър "Иван Вазов".

До затворения бял ковчег – с портрет на артиста над него – бяха майката на Андрей Баташов и съпругата му.

"Не мога да казвам думи за такива случаи, но ще ви разкажа за една от ролите на Андрей Баташов – на Деметрий от "Сън в лятна нощ", каза на церемонията директорът на Народния театър Павел Васев.

"Това беше роля на човек, който излъчва любов и най-благородни чувства. Такъв беше Андрей и в живота – в последната си роля на човек, който излъчва обич и любов. Такъв ще го запомним ние, колегите му от Народния театър," допълни Васев.

"Хубаво е, че има толкова много хора, но си мисля дали бяхме достатъчно до Андрей, когато повече имаше нужда, отколкото сега", каза през сълзи актрисата Теодора Духовникова.

На дълга опашка пред театъра се бяха наредили приятели, колеги, почитатели на Андрей Баташов, политици, между които много представители на НДСВ – партията, от която актьорът беше депутат в предишното Народно събрание.

Днес последно сбогом му казаха председателят на НДСВ Христина Христова, Огнян Герджиков, Соломон Паси, Весела Драганова, Анелия Мингова, Пламен Константинов, Милен Велчев и други представители на партията.

Своя ред да се разделят с актьора изчакаха също председателят на парламента Цецка Цачева и министърът на културата Вежди Рашидов.

"Искам да си спомням за усмивката на Андрей, за неговия аристократизъм, за присъствието му, искам да го помня като символ на съвременния български театър", каза Цецка Цачева.

"Българската театрална сцена обеднява без Андрей Баташов – той беше прекрасен, знаков актьор, който й беше много необходим", посочи и министър Рашидов. 

Истинска, голяма звезда нарече покойния си колега заместник-председателят на Съюза на артистите Валентин Танев.

"Андрей имаше такава харизма, с която много малко хора са дарени", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
ива преди 13 години
Андрей беше изключителен!АРТИСТ!Красив и прекрасен мъж и Човек! Поклон!
60
1
 
2
 
! Отговори
6 преди 13 години
Да го духааааааш 5,от нещастници ми писна!Навсякъде сте,че и в интернет пространството!Ужасссссс......
59
0
 
3
 
! Отговори
лора преди 13 години
Колко злоба се е изписала тук,и то на гърба на един мъртав човек...Как не вие срам ..точно тази злоба на хората ме накара да се махна от България.. Какво е значението какъв е бил в личния си живот ,от вашия алкохол ли пи ,или какво..ЕЙ *** БЪЛРГАРСКИ НАРОД ..Почивайв Мир
58
0
 
1
 
! Отговори
offline преди 13 години
има една хубава поговорка:"Не се боричкай със свинята - накрая и двамата ще се окаляте, ама на нея ще и хареса!"..така и ние тук... оставете ги бе...ще си млъкнат сами.. за Андрей има много повече добри хора и приятели на които ще липсва много, но които са имали и честта да го познават...мир на душата му беше добър човек...
57
0
 
3
 
! Отговори
не е важно преди 13 години
Чета коментарите и не мога да повярвам на очите си!!!!Вие всички сте луди! Срамувам се, че живея в държавата, където за такава статия ше пишат безумни коменвтари!ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ЧОВЕКА АНДРЕЙ БАТАШОВ! Името му ще се помни!
56
0
 
2
 
! Отговори
Дима преди 13 години
Всеки може да страда, че не му е обърнато внимание, ако има комплекси и нужда от това.Разбираемо е, но не е разбираемо за когото и да било да се радваш на нещастието му.А и ако този човек етук(както се хвали) знае ли утре къде ще е.Просто са оставили Андрей без да го лекуват и болестта го смаза.И това е грях на приятелите му, близките и други.Всеки може да се разболее от нещо,или да потъне емоционално, и ако има близки не трябва да стига докрая.Андрей наистина беше Истински Човек!
55
0
 
2
 
! Отговори
Мила преди 13 години
Андрей никога материалното не го е блaзанело. Беше духовна личност. И много наивен. Затова го използваха навсякъде- всички приятели, близки, и обществени организации.Много умен и трудолюбив, говореше 3 езика. слушаше майка си.Нормално, тя го беше отгледала сама. И вярваше на всеки.Накря се умори от всичко и от всички.Разбра ги.Влюбваше се истниски и страдаше и за Криси( че си тръгна от нея) и за жена си.Това е. другото е благодарност, че го имаше сред нас и ни подари таланта си и емоциите си.
54
0
 
0
 
! Отговори
zoj преди 13 години
Andrei Bata6ov,be6e edin ot nai-prekrasnite i talantlivi artisti-sas svoi oblik sas svoe izla4vane-ne biva da se govoriat lo6i ne6ta kogato 4oveka ve4e go niama.Svetla mu pamet i da po4iva v mir! 6te mi lipsva 4arovnoto mu izla4vane...
53
0
 
6
 
! Отговори
читател преди 13 години
Поклон пред светлата му памет!Осъзнайте се! Какви коментари пишете и то по повод каква статия?!? Да не сте на пазара? Направо ме е срам като ги чета...
52
5
 
1
 
! Отговори
№6 преди 13 години
Да ти се изходи на корема целаааа нощ да ти е топло :)))) Мноооого си емоционална *** мари Пенооо :)))
51
2
 
6
 
! Отговори
Красимира преди 13 години
"Звездите са звезди, защото са високо!" Андрей беше и остава звезда! ВИСОКО!Почивай в мир, в по-добрия свят! А този/онзи безименен, с петия номер, ***, ще умре в злобния си собствен сос,... и никога няма да го "докосне"! Не си струва да го коментираме - той е просто проЗЗЗЗЗЗЗЗЗ комплексар и изхода му е ясен!
50
1
 
7
 
! Отговори
м преди 13 години
До номер 5.Трябва да знаеш че Висоцки е зарибяван да пие и е дрогинат от някого защо е пречил на видни комунисти.Прави инфарк ,но всъщност бано е тровен.Андрей е толям актьор и велик талант.Лека му пръст.
49
0
 
8
 
! Отговори
Plamen преди 13 години
Напусна ни Андрей...най-талантливия български артист,всестранно надарен, неверояно обаятелен и красив, аристократ и по тяло, и по дух, едиснтвен и неповторим...Господ си прибира любимците, значи буря наближава...да се замислим как живеем и какво ще оставим след нас, когато бурята отмине...Андрей много пъти ни се поклан...яше от сцената, да му се поклоним сега и ние...за последно..
48
9
 
13
 
! Отговори
Аз преди 13 години
"И Висоцки. Правилно. Една руска пиянка изпраща друга руска пиянка." ... "Хванах се на бас, че мога да събера 50 минуса по една бутилка водка ..."А третата българска пиянка гледа да изкара някоя бутилка водка на техен гръб. Разликата е само в таланта на първите две и злобата на третата.
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
имам чуство че съм на некрофилска конференция и честно да ви кажа, май само Нъмбър Файф е по свеж от другите. то и затова зомбитата му скачат и се мъчат да го ръфат. Ей Нъмбър Фаиф, ти си едно *** ***, много воня предизвика.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe, selqni prosti!!!!! 4oveka po4inal, vie se karate tuka... vmesto da osaznaete kolko e kratak jivota i che v nego nqma mqsto za kavgi, jiveite si jivota i tva e... a kakav bil toi, kakav bil onzi... koi pi6el na kirilica, koi ne... prazni raboti!!!!!!!! ne go kazvam da se zaqjdam, kazvam go za va6e dobro!!!! jiveite i tova e... a Andrei Batashov da po4iva v mir!!!
45
0
 
6
 
! Отговори
дългоушко преди 13 години
Никой не е съвършен, и за това е излишно да се обсъждат пороците на който и да е човек,още по -малко на покойник.Не е необходимо да се прокламира личното отрицателно мнение - кой и с какво печели или губи от това ?Да не падаме толкова ниско.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не си ти човека, който да го съди.
43
1
 
3
 
! Отговори
до53 от аз14 преди 13 години
А сега да видим на кой не му се разбира,на мен кирилицата ли или на теб маймунджилъците? За мен не мисли кой ме жали....
42
1
 
7
 
! Отговори
аз14 преди 13 години
Той 5 не е излъгал или обидил никой,просто ви сърбят ушите и той доста добре ви чешка.... Дали не е бил пияница г-н Баташов а? Че е бил велик,което мен не ме интересува ДА,ама за другото с бутилката го знае цяла България за съжаление! Поне добре е поживял човека....

Спонсорирани публикации