Хеликоптерът на властта = коледните левчета

БСП зове Борисов да слезе на Земята и да раздаде парите
Обновена: 9 дек 2010 14:25 | 9 дек 2010 12:45,
220
Хеликоптерът на властта = коледните левчета
Празно коледно портмоне. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Използването на правителствения хеликоптер на ден струва колкото коледните добавки на 125-има пенсионери. Изчислението е направила Корнелия Нинова от БСП, която беше зам.-министър на икономиката по времето на тройната коалиция.

Ако премиерът Бойко Борисов се откаже да пътува с хеликоптера, възрастните хора могат да получат по 50 лева за празниците, твърди Нинова.

По думите й обаче всичко е въпрос на приоритети – изборът между социална политика и личен PR.

Още по темата

В същото време, отново по изчисления на депутатката – пенсионерите ще обеднеят значително следващата година. Средно с по 28 лева на месец.

Причината е, че инфлацията за 2010 и 2011 година ще бъде около 10%.
Средната пенсия у нас пък е 280 лева. Така на практика ГЕРБ са първите управляващи, които водят политика за намаляване на доходите, интерпретират от БСП.

Още в началото на декември финансист №1 в държавата попари пенсионерските мераци за пари по Коледа, като обяви, че средства за добавки няма:

"Такива са възможностите на държавата", каза тогава той.

"Все още има надежда за коледни добавки за пенсионерите", опонира му дни по-късно социалният министър Тотю Младенов.

По думите му се търсят 60-70 млн. лв., за да бъдат подпомогнати поне най-бедните възрастни, които получават пенсии до 250 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: БСПхеликоптер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
4
 
4
 
! Отговори
НО КОМЕНТ преди 13 години
На мене не ми пука кой ще влезе в затвора-пука ми какво ми влиза в кесията!Докато българина не започне да мисли в пари,няма да се оправим.За мене е добър тоя дето ми дава , а тоя дето ми взема няма да ми стане хубав, каквото и да ми обяснява!
126
2
 
5
 
! Отговори
Справедлив преди 13 години
Абе, чичковитечервенотиквеничковчета/станишчета/, ако искат да раздадът хеликоптерите Кугър, машината за хангари и други блестящи звездички на мисълта им, на пенсионерите.Иначе може да се лае при обрана нива.Щях да забравя, че могат и студена водица от Цанков камък да раздават по Коледа.
125
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да речем 1 млн. пенсионери х 50лв = 5млрд. лв !!!!Толкова ли струва летене с хеликоптер??? офца ***!
124
4
 
2
 
! Отговори
Нов морал преди 13 години
Ей! Най-после! Някой гербер да се именува "стар морал".Демек и аз съм като старите:)Аз не съм личния асистент,но поне мога да чета!Ако беше образован и ти щеше да намериш малко инфо!Всеки с кусурите си,както казват!Между другото наскоро правителството изпрати по междуправителствена спогодба с Испания,подписана от същата Масларова,пенсионери на почивка на по-ниски цени!И това ли не чете!Ох забравих!Зле си с буквичките!А в къщи има пенсионер,гласувал за Боко!Познай кого псува!
123
0
 
0
 
! Отговори
Дени преди 13 години
И ти им вярваш ли ? Щото аз не. Иначе добре би било. А ДПС къде са.
122
1
 
3
 
! Отговори
но комент преди 13 години
затова на следващите избори за президент с чиста съвест ще гласувам за КОСТОВ а не за разни тикви!Щото не излезе Костов навремето да се обяснява че не може да даде, щото българия излизала от криза, ами даде и 13та пенсия и 13та заплата!КОСТОВ-ПРЕЗИДЕНТ!
121
3
 
11
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Я, повтори кой опразни бюджета ? Световната криза ,а ? Кой направил лошия и нереалистичен бюджет и кой го актуализира два пъти .Кой видгна безумно акцизите и кой не можа да събере ДДС -то .При кое правителство контрабандата разцъфтя ? И кой национализира здравните вноски ?
120
2
 
9
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Иван костов уцелил ваксата на икономическия растеж, Станишев уцелил ваксата на икономическия растеж, само Тиквата не може.Иван Костов в по-добри времена ли управляваше, та даваше и 13та пенсия и 13та заплата?
119
6
 
3
 
! Отговори
реалист преди 13 години
Треперете тирани дойде страшния съд за вас всеки ще одговаря пред закона! САМО ГЕРБ И Б. БОРИСОВ!
118
0
 
5
 
! Отговори
но комент преди 13 години
А бе "***",дето се пениш толкова-не само БСп даваше 13та пенсия и заплата-и Иван Костов даваше.Или и той е комунист?Даже ако си спомняш по времето на Костов доста хора вземаха и 14та заплата.ай стига с тия *** и комунисти, че втръснахте на всички!Ама тия пари дето ги даваха от Костов до БСп какви са, на тях сигурно пишеше"комунистически пари" ли?
117
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ся аз да ти кажаЗа ниските пенсии се върни в 68-*** и попитай защо Политбюто/със Станишев старши/ с едно секретно постановление вкараха пенсионния фонд в бюджета.И го похарчиха съответно.Прес 97-*** и двойна пенсия да са им дали/нещо което не помня/ пак е било 3 долара.:) И не ми говори за "празника" защото по времето на твоите господари Коледа си беше най нормален работен ден:)
116
5
 
4
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
До 104Щото за първи път от 89-та година насам има световна финансова криза която опразни целият бюджет? И че може би ще трябва да минат 2-3 или повече години за да се стабилиза всичко? Да на бе всички работещи хора да взимат коледни добавки? Ти ще вземеш ли ? Защото повече от 50% от хората няма или ще земат нещо символично. Напарво е гавра да сравняваш хеликопера с парите които трябва да се дадат за пенсии. Както беше гавра онова с почивките на морето за пенсионери на Масларова....
115
3
 
4
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Ей ,не преставате с тези комунисти ! Вие слепи ли сте ,глухи ли сте ,че не виждате какво става в държавата.Защо никой от БСП ,ДПС не е разследван и защо все още няма осъден от Тройната коалиция ,а всички знаем ,че са крали яко.Къде отидоха обещанията за възмездие ,което обещаваха. Аз ще ти кажа ЗАЩО.Защото са един дол дренки и защото тези само плямпат празни приказки и защото лъжат ,ама яко лъжат .И най-вече не могат .Не знаят и не разбират.
114
1
 
2
 
! Отговори
стар морал преди 13 години
а бе ти да не си на масларова личния асистент ,че й знаеш точните разходи.. и кажи ми ти тогава какъв *** го диреше там масларова ..някое семинарче за " начин да закарам група пенсионери на курорт в хотелите на Гергов с парите на работещите бълг.граждани" .. и как да остане комисионна в личния джоб... нали го играе туристическа агенция..
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпрос с повишена трудност:Колко е амортизацията на ден на един вертолет с цена 20 милиона лева и период на ползване 10 години?
112
2
 
3
 
! Отговори
българин преди 13 години
Братя Българи- ето поредната гавра с нас- не те ли е срам нинова защо непрекъснато искате само с лъжи и кражби от народа да испъквате ти и твойте съпартици! ДОКОГА ЩЕ ВИ ТЪРПИМЕЕЕ ! Жалки сащества които не съзнават какво вършат !
111
1
 
3
 
! Отговори
пфууу преди 13 години
И няма да видите 13 заплата или коледни за пенсионерите до края на мандата на тея , то си личеше още като показа онази постна пица ония бунак ДънкоВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
110
4
 
0
 
! Отговори
дали преди 13 години
дали ще е така,защо нинова си гледа в гушата,нека тя предостави за нас пенсионера ВЯРВАМ ,ЧЕ ЩЕ СЕ ОТКАЖЕ И ОТ ЛИДЕРСТВОТО НА БСП,ЕДВА ЛИ,НАДА ЛИ,ОТ СОФРАТА НА БЕЗАКОНИЕТО И ДЪРЖАВНИТЕ БОРЧОВЕ,НАРОДА ДА ИЗПЛАЩА ДОКАТО ОБЕДНЕЕ НАПЪЛНО.
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХахахахахахаНама да питам какво работят вашите ако са пенсионе, но не е ли малко извратено. Но щом се сака дупе нека си работят хората.Хахахах
108
0
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
Средната пенсия у нас пък е 280 леваКакво значи "средна пенсия" ?Като чакам в пощата , пред мен докерите взимат по 700, а аз с лекарската си пенсия - 250..

Спонсорирани публикации