Хеликоптерът на властта = коледните левчета

БСП зове Борисов да слезе на Земята и да раздаде парите
Обновена: 9 дек 2010 14:25 | 9 дек 2010 12:45,
220
Хеликоптерът на властта = коледните левчета
Празно коледно портмоне. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Използването на правителствения хеликоптер на ден струва колкото коледните добавки на 125-има пенсионери. Изчислението е направила Корнелия Нинова от БСП, която беше зам.-министър на икономиката по времето на тройната коалиция.

Ако премиерът Бойко Борисов се откаже да пътува с хеликоптера, възрастните хора могат да получат по 50 лева за празниците, твърди Нинова.

По думите й обаче всичко е въпрос на приоритети – изборът между социална политика и личен PR.

Още по темата

В същото време, отново по изчисления на депутатката – пенсионерите ще обеднеят значително следващата година. Средно с по 28 лева на месец.

Причината е, че инфлацията за 2010 и 2011 година ще бъде около 10%.
Средната пенсия у нас пък е 280 лева. Така на практика ГЕРБ са първите управляващи, които водят политика за намаляване на доходите, интерпретират от БСП.

Още в началото на декември финансист №1 в държавата попари пенсионерските мераци за пари по Коледа, като обяви, че средства за добавки няма:

"Такива са възможностите на държавата", каза тогава той.

"Все още има надежда за коледни добавки за пенсионерите", опонира му дни по-късно социалният министър Тотю Младенов.

По думите му се търсят 60-70 млн. лв., за да бъдат подпомогнати поне най-бедните възрастни, които получават пенсии до 250 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: БСПхеликоптер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
5
 
15
 
! Отговори
БайКолю преди 13 години
А бе, моята теза е, че всички правителсва от 1989-та насам успяваха! Дори и Костов, въпреки че управлявя след Жанвиденовата разруха и хиперинфлация, само Боко не намери едни кирливи стотина милиона, да накара хората да се усмихнат, поне ведъж в годината! Да не говорим, че това става в момент, когато се наливат милиарди в устите на куките, за подлушване и за какви ли не други безсмислици....но това е друга тема! Никой не може да отрече този факт!!!
146
5
 
7
 
! Отговори
е преди 13 години
само че ти е грешен адресата на това което се сърдиш... нали се сещаш че в икономиката има един известен лаг на настъпването на дадени събития ...и червените знаеха че след 2008 г. идват тежки времена , но тогава ни сложиха розовите очилца и си изхарчиха една камара пари без много ясна посока.... така че да виним че Боко не бил дал нещо ей така е тъпо..
145
0
 
0
 
! Отговори
Нов морал преди 13 години
Че кажи какво те дразни, да не те дразним! Просто не знаех, че това е форум за благородни девици:) Млъквам по отношение на теб:) Но ще си пиша още:)) Няма да се сърдиш:) Ти си обигран/а пич/мадама!
144
2
 
10
 
! Отговори
Аморал СтаниШеф преди 13 години
Кучетата си лаят,планината отива при Мохамед.....Забелязал съм,че пенсионерите са като тоалетна хартия,мине не мине нова година и ги мятат на тезгяха,да бършат оакани до шия депутат-ки....Проблема не е в 50 лв,г-жо ***,а В СИСТЕМАТИЧНОТО ОГРАБВАНЕ НА ПОКОЛЕНИЯ от червенотиквеничковчетата,знаете ли,че държавата е загубила 9 години от моя стаж и сега аз трябва да го доказвам....ама как,като няма документи...Въобще,най-голямата далавера е с именно с тези фондове
143
3
 
2
 
! Отговори
стар морал преди 13 години
лесно се плюе по нещо което няма как да сравним...много интересно би ми било какво ли щяха да направят *** ако си бяха осътанали на власт и сега ..Мислиш ли че щяха да вдигнат пенсиите .. съмнявам се ..мислиш ли че нямаше да прекроят бюджета ...съмнявам се ..но както казах това няма как да го знаем и м/у другото затова *** са толкова напористи и утре може би ще плюят защо Боко се бърше с по скъпа тоалетна хартия.. ей този комуно популизъм ме дразни мене
142
0
 
3
 
! Отговори
бай Манол преди 13 години
Що лъжеш бе бай Кольо? Ами че ти нали си гей? Хиляди пъти сам си го признавалП.С.Що ме цензурирате бе, модерастчета? Нали и вие употребявате думата "гей" в статиите си. Двоен аршин, а?
141
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А вие в БСП колко спечелихте? Станаха ли ви поне 7%, че да имате и вие повод за радост и почерпка или сте си още на 6% :))))))))))))))
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Научи аритметиката!
139
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
пари в държавата има, но те не стигат до обикновения човек а отиват във джобовете на боко и неговите обръчи от фирми, предимно строителни, в джоба на любовницата му, в джоба на дянков /нали има да изплаща къща за милиони долари в САЩ, да не си мислите, че е дошъл тук за 2 000 лева заплата?/и още има *** които си мислят, че боко ще оправи държавата, не виждате ли, че той изобщо не закача крадците от предишните две правителста - на испанския покерджия и комунистическия гей станишев...
138
8
 
6
 
! Отговори
БайКолю преди 13 години
Ушев, здравей!Много закъсня днес!По рано те очаквах!Докато дойдеш, боко загуби още 10-на процента подкрепа!Спиш, Ушев, спииииииииишш!!!Ще те глобява Цецо и ПиАр отдела на герб!
137
3
 
3
 
! Отговори
но комент преди 13 години
КОСТОВ-ПРЕЗИДЕНТ!Защото след най-голямата икономическа криза намери пари за 13та пенсия и 13та заплата!без да се обяснява като ученичка и без да се оправдава!
136
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а стига,де.бойко да не ходи всеки ден с хеликоптера до мало бучино? корнелия да беше измислила друг пример.
135
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Корнелия,да не се занимава с глупости ,ами да изкарат някои от партийните куфари и да ги раздадат на хората.Сития на гладния не вярвал уж,пък как ги излъгахте тези пенсионери да гласуват за вас.Вие сте нова порода- социал олигарси.
134
1
 
3
 
! Отговори
хубава работа преди 13 години
въпроса кой я пусна по пистата пич... а и после не се знае как е изманипулирано нейното издигане ... аре по леко с посочването на виновния... На всички е ясно че комунистите си оставиха сумати лимонки след като здадоха власта ... да не забравяме че 8 г. тънеха в блаженно спокойствие... а те знаят как да се създават спящи клетки за в случай че изтърват кокала... немой така припряно ги защитава... Я ми кажи колко ли комун. кадри станаха гербери... аз познавам доста на моя територия...
133
8
 
20
 
! Отговори
БайКолю преди 13 години
На никакъв не се правя! Нито мисля, че *** или седесета имат място в този спор! Имам майка обаче, както предполагам и ти! Тя е пенсионерка. До сега винаги е вземала някакви добавки за празниците, дали при *** или при седесета или пък при царчета, няма значение. Миналата година не взе нищо. Щото дойде на власт Вожда Боко, и майка ми се чувстваше много зле. Не защото е алчна, не защото ще си оправи дереджето с кирливите 50 лв надбавка, и най вече, не защото аз съм отказал да и помагам! Винаги го правя! Тя се чувстваше зле, защото нямаше възможност да купи на внука си (т.е. на моя син) подаръка за Коледа, който беше харесала! Предложих и да го платя...отказа! Купи му нещо друго, за каквото и стигнаха парите. Каза, че след трийсе и седем години стаж, след като е дала живота, младостта и здравето си за държавата, нея я е срам, аз да плащам нейния подарък.... Ами такъв човек е майка ми! Тази година пак няма да получи надбавка..... Т.е. пак ще се чувства кофти по празниците! Е, аз не искам да е така! Това разваля и моето настроение! Може да е дреболия това за теб, но за мен е важно!!! Затова, смятам, че имам пълното право да искам, това некадърно правителство, което си позволява да се подиграва с възрастните хора, и конкретно с майка ми, да си ходи!!!
132
7
 
2
 
! Отговори
до без коментара преди 13 години
и 50 млн да са - от хеликоптера ли ще ги спести 50 млн - бавноразвиващи се комунисти такива!!! той понеже секи ден се мота из центъра с него а? *** просто!
131
2
 
10
 
! Отговори
Нов морал преди 13 години
132Аууууу! Какво невежество!1 000 000 * 50 е 5 млрд.:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Който не вярва да прочете пост 132:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))Пък аз мислех, че са 50 млн., ама не! Според гербера били 5 млрд.Боже пази ни от ГЕРБ:) Боже мили!Че и казва на другите "офца ***". Овца не се ли пишеше с в, а не с ф:)Господ да ни е на помощ:) Сега разбирам сметките на Дянков!
130
0
 
10
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Научи се да смяташ бе, ***!1млн пенсионери по 50 лева са 50 млн лева, а не 5 млрд.лева.Айде марш във втори клас да се научиш да смяташ,че тогава пиши!
129
0
 
0
 
! Отговори
НеразбралКомент преди 13 години
То на някой няма защо да се обяснява .Кой ще си губи време с бавноразвиващи .
128
3
 
2
 
! Отговори
българин преди 13 години
коя си ти нинова или манолова или масларова и т.н - вие и вашата партия ще бъде съдени за геноцид срещу БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД- как се осмелявате да продължавате да ЛЪЖЕТЕ бедняка БЪЛГАРИН! ЗАСРАМЕТЕ СЕ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ!

Спонсорирани публикации