Доминик Строс-Кан подаде оставка от МВФ

Адвокатите се надяват да бъде пуснат от ареста
Обновена: 19 май 2011 15:19 | 19 май 2011 07:45,
46
Доминик Строс-Кан подаде оставка от МВФ
Снимка: Reuters

Директорът на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан подаде оставка заради обвинения в сексуално нападение, предаде АФП.

Пълният текст на изявлението на Строс-Кан гласи: „С безкрайна тъга се чувствам принуден днес да представя на борда на директорите оставката си от поста изпълнителен директор на МВФ. Мисля преди всичко за съпругата си,  която обичам повече от всичко, за децата си, за семейството си, за приятелите си.

Мисля също и за колегите си във Фонда – заедно свършихме страхотни неща за последните над 3 г. Бих искал да кажа на всички, че с цялата възможна твърдост отричам всички обвинения, които са повдигнати срещу мен.

Искам да предпази институцията, на която служих с чест и отдаденост, и преди всичко бих искал да посветя цялата си сила, време и енергия да докажа невинността си”.

Строс-Кан бе задържан в събота след повдигнати обвинения от камериерка, работеща в хотела, в който французинът е бил отседнал.

Съдът в Ню Йорк днес ще разгледа отново искането на адвокатите на Доминик Строс-Кан клиентът им да бъде освободен под гаранция, съобщиха световните агенции, цитирайки говорител на прокуратурата.

На заседание в понеделник съдията реши Строс-Кан да остане в ареста.

Още по темата

Той отхвърли предложението на защитата му да бъде пуснат под гаранция от един милион долара, заради опасения, че може да избяга във Франция.

Този път адвокатите се надяват да постигнат разрешение за временното му освобождаване. 

Те смятат да предложат мерки за стриктно наблюдение на Строс-Кан, например да му бъде поставена електронна гривна, която да показва местонахождението му или да предаде паспорта си, както и други "много стриктни условия", които ще направят бягството му от САЩ невъзможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kav princip be.se edno da mi kaes ce treba samo po trotoara decata da vrviat. ako sleze dete na ulica- ste go smajes li s shibanata si kola?na 4i4o Fond Viagrata mu podeistvala po kysno i kato izleznal ot baniata deto treniral na nailonovata ***, merna mesoto na kamerierkata da se dupi kato mete i udaril dva tigela.i kvo ot towa? zbrkal, i da dava ostavka? be ostavka se dava ako se oseres i preebesh v rabotata. da im se nevidi v sterilnite sadistiSVETYT E SVET ZASTOTO SE EBEM!
43
1
 
1
 
! Отговори
Дона преди 12 години
По принцип камериерките не бива да влизаткогато гостите са в стаите.Не вярвам само защото тя се е оплакала да бъде арестуван.Оказва се че той си пада по жените и сега имаме две истини,една негова и една на камериерката.Да може и да е клопка,но не се знае.да се надяваме че неговите адвокати ще го оправдаят.Нашия сегашен Президент Зума също изнасили момиче,но го оправдаха и стана Перзидент.В днешно време всичко може.
42
2
 
2
 
! Отговори
бъз преди 12 години
Гадна партенка. Супер богаташът можеше да си напълни хотелската стая с най-красивите мацки, ама не-ще се метне на гвианската ***.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко. Те точно това целяха - да го елиминират.
40
0
 
8
 
! Отговори
Христо преди 12 години
Нека направим аналогия с нашите скромни институции. Случката с г-н Кан се случва в събота. Само няколко часа след това, вече има повдигнати обвинения. В България обикновено с месеци се обяснява "Ама не е много ясно, още нищо не се знае, ще водим разследване, евентуално може и да повдигнем обвинение". Г-н Кан до 3 дни подава оставка от висшия пост, който заема, за да не компрометира институцията. Нашите министри и депутати забъркани в скандал се крият зад имунитета си докато не потънат в забрава.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами отдавна самите американци казват под масата, че сега враг номер 1 на САЩ е ЕС! Само едно не ми е ясно? Пожертваха ли еврейчето или е пак театър някакъв?!
38
1
 
3
 
! Отговори
Бинго преди 12 години
има планове за създаване на нова световна резервна валута точно чрез механизмите на МВФ, подкрепени от ЕС, Бразилия, Индия, Китай, Русия - това е страхотен шут в *** на американската икономика. Така че, историята с Доминик най-вероятно е някаква игра на големите играчи
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"За какъв че.п е направен МВФ? За да ограбва всички държави, да ги структурира както "богоизбраните" желаят..."Именно. Това е то най-висшата цел и идеал на "богоизбраните"! Да стъпят на вратовете на гоите!
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За какъв че.п е направен МВФ? За да ограбва всички държави, да ги структурира както "богоизбраните" желаят...
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са на Сарко номерата.Както и нападението над Либия,така и този номер са все негови.Човек с толкова пари може да си поръча и 10 *** преоблечени като камериерки.Защо му е да посяга?
34
0
 
4
 
! Отговори
Кой ще спасява САЩ? преди 12 години
до 30, казваш: "САЩ са най-големия спонсор на МВФ. 28% от всички пари във фонда са американски. Едва ли е това..." Квотата на САЩ е 17, на ЕС - 31. Както сам виждаш, МВФ на практика вече се управлява от ЕС. ЕС, Русия, Китай, Бразилия и др. страни искат да детронират долара като световна валута, което е нормално, тъй като икономиката на САЩ вече не е водеща - БВП на ЕС е най-голям. Като се извадят държавните заеми и бюджетният дефицит на САЩ, Америка отива на 3 място, след Китай.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американец ще го замести.Нагласено е всичко.Кой би повярвал,че човек с пари и влияние не би си платил за ***,а ще посегне на камериерка?
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако евреин е изкушен да направи зло, той трябва да иде в град, в който не е познат и да направи злото там! [Moed Kattan, 17a.]Ето къде му е грешката. Че го прави там където не трябва!
31
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кви са тея конспирации... "Пичът" просто е поискал да изнасили жената. Сигурно го е направил с още 100 други жени, но те са си мълчали заради статуса му или просто ги е заплашил по-успешно.Президент на МВФ бил, кандидат за президент на Франция бил... Абе изнасилвач е и това е.
30
2
 
5
 
! Отговори
гост преди 12 години
Неудобен е по две причини - шефското място в МВФ и кандидатурата му за президент. И едната стига да искат да го сринат. Поста му позволява да има всичко най-добро по света, а не да се нахвърля, като изперкал тинейджър на първата срещната жена. Все пак не е първа младост, че да го пре хормона и да го гони нагона. Всичко е една голяма игра и постановка на големите! Те го арестуваха и пазят, като най-големия престъпник, което е просто смешно! Голямата сцена изисква и големи постановки. Театър!
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
23, всъщност САЩ са най-големия спонсор на МВФ. 28% от всички пари във фонда са американски. Едва ли е това...Според мен не е неудобен, а просто наистина е поискал да изнасили жената, това е.
28
1
 
11
 
! Отговори
Мистик преди 12 години
няма да си поръча дискретно професионална ***,ами ще се хвърля на камериерка без да знае как ще реагира тя самата.абсолютно не е за вярване.
27
1
 
16
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
Според камериерката тя влязла в стаята на Строс-Кан в 1 часа следобед местно време.Той излязъл от банята гол, хвърлил се върху нея и се опитал да я изнасили. Жената успяла да се отскубне, избягала от стаята и известила персонала за случилото се с неябио:Доминик Строс-Кан е френски политик, икономист и адвокат. Професор в Парижкия институт за политически изследвания и във Висшето училище за комерсални изследвания. Френски министър на промишлеността (1991-1993) и министър на икономиката, финансите и индустрията (1997-1999) На 14 май 2011 е арестуван от полицията на Ню Йорк с обвинение за опит за изнасилване на камериерка. Според Жак Атали с политическата му кариера е свършено с оглед на евентуалната му кандидатура за президент на Франция срещу Никола Саркози, който се ползва с ниско доверие в обществото. Преди ареста си, Строс-Кан води в социологическите проучвания, в които повече хора декларират, че са склонни да гласуват за него, отколкото за кандидата на крайната десница Мари Льо Пен и действащия президент Никола Саркози./малкият Доминик израства в заможното парижко предградие Ньой сюр Сен, на което кмет е бил и Никола Саркози./И ще посегне на една *** - излязъл от банята гол, хвърлил се върху нея и се опитал да я изнасили.???Неудобен това е ....
26
0
 
2
 
! Отговори
karnaval преди 12 години
Vsi4ko e teatar!! Nqkade v okeana ot interesi, se e nameril ostrov na koito e akostiral DOminik.... ako se se6tatae kakvo iskam da vi kaja, tova e maskarad za pred horata istinskite pri4ini sa savsem drugi!
25
1
 
13
 
! Отговори
Геле преди 12 години
САЩ си имат печатница. Докато долара е основна световна валута , те ще си печатат тоалетна хартия и с нея ще купуват реални ресурси. И всичко това е обезпечено с няколко флота плаващи из моретата за "демократизиране" на недоволните.