Доминик Строс-Кан подаде оставка от МВФ

Адвокатите се надяват да бъде пуснат от ареста
Обновена: 19 май 2011 15:19 | 19 май 2011 07:45,
46
Доминик Строс-Кан подаде оставка от МВФ
Снимка: Reuters

Директорът на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан подаде оставка заради обвинения в сексуално нападение, предаде АФП.

Пълният текст на изявлението на Строс-Кан гласи: „С безкрайна тъга се чувствам принуден днес да представя на борда на директорите оставката си от поста изпълнителен директор на МВФ. Мисля преди всичко за съпругата си,  която обичам повече от всичко, за децата си, за семейството си, за приятелите си.

Мисля също и за колегите си във Фонда – заедно свършихме страхотни неща за последните над 3 г. Бих искал да кажа на всички, че с цялата възможна твърдост отричам всички обвинения, които са повдигнати срещу мен.

Искам да предпази институцията, на която служих с чест и отдаденост, и преди всичко бих искал да посветя цялата си сила, време и енергия да докажа невинността си”.

Строс-Кан бе задържан в събота след повдигнати обвинения от камериерка, работеща в хотела, в който французинът е бил отседнал.

Съдът в Ню Йорк днес ще разгледа отново искането на адвокатите на Доминик Строс-Кан клиентът им да бъде освободен под гаранция, съобщиха световните агенции, цитирайки говорител на прокуратурата.

На заседание в понеделник съдията реши Строс-Кан да остане в ареста.

Още по темата

Той отхвърли предложението на защитата му да бъде пуснат под гаранция от един милион долара, заради опасения, че може да избяга във Франция.

Този път адвокатите се надяват да постигнат разрешение за временното му освобождаване. 

Те смятат да предложат мерки за стриктно наблюдение на Строс-Кан, например да му бъде поставена електронна гривна, която да показва местонахождението му или да предаде паспорта си, както и други "много стриктни условия", които ще направят бягството му от САЩ невъзможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
10
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
САЩ така сменят кадри. Другият ще си помисли 2 пъти преди да им се опъне.
23
5
 
4
 
! Отговори
шимба преди 12 години
поглед на див планински нерез!
22
2
 
27
 
! Отговори
Кой ще спасява САЩ? преди 12 години
Битката е за овладяването на МВФ. Америка вече е в невъзможност да обслужва дълговете си и спешно търси финансови ресурси. Къде по-добро място от МВФ, който управлява фантастични ресурси и контролира развитието на много страни. Но Франция и Германия трудно ще се съгласят американец да поеме фонда, тъй като най-голям дял в него има ЕС. Битката е *** и безогледна, тъй като Америка бързо залязва като световен лидер и на практика трябва да обяви фалит. Гърция има кой да я спаси, но САЩ - ?
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кадафито, Строс-Кан, малко арабски революцийки - всичко изглежда твърде добре организирано, с една цел- завладяване на енергийните ресурси и на парите.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снощи казаха по телевизията ,че най- големия процент авоари в МВФ са на САЩ. На практика след като повечето пари са техни , те искат да управляват фонда. Логично ,макар и неприятно за Европа. Америка поеме ли фонда ще управлява индиректно много страни ,включително и нашата. Не е много хубаво това...
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако е бягал, защо трябва да се обажда за телефона си в хотела?
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Камериерката и за по-малко пари би се съгласила и за секс и за постановка.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Камериерката отмъщава на МВФ за всичмко,което е направил с нейната родна Гвинея.
16
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 12 години
НА ВСЕКИ могат, ако искат, да спретнат компромат.Тъй като България е във валутен борд, т.е.МВФ я управлява, това значи, че ни сменят началника.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви са тези закони, каква е тази държава? Защо не вземем да копираме нещо от тях? Тук това изобщо не би могло да бъде подсъден случай.
14
0
 
11
 
! Отговори
гс преди 12 години
ЧИСТА ПОСТАНОВКА,НАМЕСЕНИ СА ЕДНИ МАСОНСКИ ЛИДЕРИ КОИТО СИ СМЕНЯТ МЕСТАТА.САРКОЗИ ЮДЕ МАСОНА НЯМА ДА СИ ДАДЕ ТАКА ПОСТА.И НАМЕРИ ЦАКАТА НА ОПОНЕНТА СИ КОИТО ЩЕШЕ ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ МАКАР ,ЧЕ И СТРОС Е МАСОН САМИ СИ ЧИСТЯТ РЕДИЦИТЕ...
13
1
 
17
 
! Отговори
elica1204 преди 12 години
Не се заблуждавайте, че са го арестували по тези обвинения ! Цялата случка е нагласена, за да го махнат като шеф на Междунар.Валутен Фонд и евентуалното му участие в президентските избори във Франция!Арестът му е прекалено бърз и прекалено категоричен, за фигура от такъв международен мащаб ...!Да не забравяме, че САЩ преживяха финансова криза и вероятно ще има още други, последъчни... В първата не се намеси МВФ, ще искат да ползват парите на Фонда, и да имат свой човек там, а не Европеец !!!
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доминик Строс-Кан се оказа с по-висок рейтинг от Сарко за предстоящите президентски избори. Много удобно, а този лилипут видяхме,че е голям ***. След като прецака Кадафи, който му е дал пари за да стане президент . Освен това Строс-Кан има достатйчно пари да си наеме по-хубаво момиче, а не тая грозна синьо-черна негърка .А и как стана така,че той се Опитал да я изнасили, а тя имала в себе си биологичен материал?! Не го познавам и не съм му адвокат, но се убедих, че Сарко е подлец.
11
8
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
Каквото и да е..ПОДДАЛ СЕ ...Но нека да видим какво ще се докаже. Според мен не е постановка. Жената дори не е знаела кой е. Изглежда, че го е правил и друг път, но все му се е разминавало...
10
5
 
6
 
! Отговори
sadiata преди 12 години
boje; kak moje da opluvate cnoveka! ta nali go glsiaha za przident na francia ! i oponentite mu si znaiat rabotata !butnaha malko pari na takiva ku;;;vi kato vas i rabotata e opravna !!!!!
9
3
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Тук не се говори за вина. Става въпрос за "слаби ангели"... :D
8
4
 
7
 
! Отговори
Kreti преди 12 години
Все пак един мъж за да изневери му трябва жена ако не се лъжа :) :) :) , Мъжете ли са ви виновни че жените (КУРВ......ИТЕ) искат богати мъже с положение и после реват че били използвани. Всичко сами си го правите :)
7
3
 
12
 
! Отговори
mm преди 12 години
ей, мислете малко бе! ако беше американец този дали щеше да се стигне тук, дали нямаше да затворят устата на камериерката или да и платят, дали нямше ченгетата да се поинтересуват първо кого спират?? Цялата работа е че този явно не е удобен на американците, как така шеф на МВФ ще е французин, а не американец?че е прегрешил, прегрешил е, но това си е публично и демонстративно очерняне. за да е там където е бил, явно е невероятен специалист в сферата си, просто не се харесва на Чичо Сам.
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
99% от мъжете изневеряват, без значение от положението си в обществото. Въпросът е кого ще хванат...
5
5
 
6
 
! Отговори
верни ли са мъжете ? преди 12 години
Съгласна съм с 1. Това са мъжете...наистина. Жалко, но факт

Спонсорирани публикации