Телата на десетки деца са открити в салон на "Булгария"

На 16 юли ще започне изваждането на потъналия кораб
Обновена: 12 юли 2011 14:38 | 12 юли 2011 13:07,
41
Телата на десетки деца са открити в салон на "Булгария"
Снимка: Reuters

Водолазите, които обследват потъналия параход "Булгария", са открили около 50 тела, повечето на деца в музикалния салон на туристическия кораб, съобщи Reuters, позовавайки се на говорител на руското Министерство на извънредните ситуации.

Водолазите все още не за започнали да изваждат телата от помещението, където според оцелели преди злополуката били събрани много деца.

Туристическият кораб "Булгария" потъна на 10 юли при силна буря. Корабът е бил претоварен, а на борда му е имало 208 пътници. На мястото на корабокрушението работят над 100 водолази.

Още по темата
Вече е потвърдена смъртта на 71 души, спасените са 80. Повечето от загиналите са открити на средната палуба – в бара, ресторанта и музикалния салон.

Министърът на извънредните ситуации Сергей Шойгу съобщи, че операцията по изваждане на потъналия кораб ще започне на 16 юли.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Волгапотънал кораб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
4
 
! Отговори
ISTINATA преди 12 години
NA VSEI GRAZKI I ITALIANSKI KORAB-- LODKA KATO SE KACHI6 PARVO TI DAVAT ZILETKA I TI POKAZVAT KAK SE SLAGA I KADE E SVIRKATA NO TAM NIAMA KRADCI KOMUNISTI DETO DA KRADAT ZILETKITE
18
21
 
12
 
! Отговори
JCPenney преди 12 години
до 11И кое и е великото на Ванга?Самопровъзгласила се "пророчица",агент на ДС.Шарлатанка,възползвала се от нещестието на хората.Мисля че тук става дума за трагедия,не виждам защо се намесва името на поредната измамница!
17
0
 
18
 
! Отговори
12343 преди 12 години
направо трагедия :(....... много лошо
16
1
 
61
 
! Отговори
ана преди 12 години
Боже каква ужасна...трагедия. Думите не стигат.Бог да ги прости тези невинни душици.Бог да прости всички загинали.
15
1
 
7
 
! Отговори
Volov преди 12 години
Напълно съм съгласен, че живота е несправедлив, но затова сме ние, за да го направим по-справедлов!
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами чети историята - река Волга и град Казан са в територията на Волжките българи!
13
0
 
67
 
! Отговори
кака Пенка преди 12 години
голяма трагедия,нямали са никакъв шанс!толкова невинни детски душици,покъртително!Бог да ги прости!Няма живот за родителите им вече!
12
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Загинали деца...... Живота е несправедлив....
11
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ми стигна мястото. Срам за нас пред дедите ни, че явно са умирали на празно. Великата Ванга каза, че в деня на страшният съд, когато всеки от нас отиде в отвъдното най - тежко се съдят политиците. Особено онези, които са предали народа си. Дано да е истина ще добавя аз.
10
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да ги прости горките, много голяма трагедия. За жалост всеки път когато се случи нещо такова се сещам за думите на нашите пророци, че това е наказание от свише за това, че с лека ръка почти докрай заличихме една от най - древните цивилизации в света - Българската. Явно не случайно точно това корабче потъна. Преди 2 години четох статистика, че около 80% от Българската земя е продадена на чужди фирми. Сега имаме на гости т. президент и делегазция от Израел.
9
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да ги прости братята българи.
8
0
 
52
 
! Отговори
! преди 12 години
Капитанът остана в капитанската рубка до края, жена му застана до него и потъна заедно с него. Правилна постъпка- как се живее с мисълтта за това, че по твоя вина толкова деца вече никога няма да порастнат.
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ужас
6
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя кораб защо се казва така бе, е*аси майката
5
0
 
69
 
! Отговори
tarbuh преди 12 години
Лека им пръст :( И дано поне под тази статия няма псувни, нападки, политика и "умници". Покажете уважение към паметта на загиналите
4
2
 
23
 
! Отговори
123 преди 12 години
Докато старите трошки не излязат от употреба, докато не се спазва вместимостта на плавателния съд и няма достатъчно качествени спасителни жилетки и спасителни лодки такива инциденти няма да са рядкост за съжаление! И това важи не само за Балканите май!
3
20
 
1
 
! Отговори
neyznavaem преди 12 години
VAV VSEKI KORAB IMA SPASITELNI JELIETKI , TE NE SA RASPOREJDALI PO ZAKON A SASE YPLAWILI I KAPITANA E BIL YPLAWEN , NATAKIVA KAPITANI NETRIBVA DAGI PYSKAT SAS VRASKI VAV MORETO, A VAV MORETO IMA DOBRI ZAKONI
2
45
 
31
 
! Отговори
В преди 12 години
корабът "България" потъна.... държавата България - също. Съболзнования
1
0
 
95
 
! Отговори
Momchil преди 12 години
Бог да опрости греховете на загиналите! Най-вече жалко за горките дечица - нямали са никакъв шанс! :( Даже не мога да си представя какво им е родителите им ... :(